Rukomet Rukomet/Vesti Rukomet/Izveštaji SDCZ

Rukometaši izgubili od zrenjaninskog Proletera

CZBG Portal — Rukometaši
Rukometaši Zvezde na jednoj od utakmica

U utakmici poslednjeg kola plej-auta ARKUS lige, Crvena zvezda Grundfos je poražena u Zrenjaninu od Proletera golom u poslednjoj sekundi meča – 37:36 (19:19).

Utakmica je bila bez takmičarskog značaja, jer su pre poslednje runde Crvena zvezda i Proleter obezbedili svoje mesto u eliti, a crveno-beli i prvo mesto u doigravanju. To je i uticalo na tok meča, pa smo gledali atipičnu utakmicu za Crvenu zvezdu.

U duelu najefikasnije ekipe i najbolje odbrane, Proleter je uspeo da izađe kao pobednik posle preokreta u finišu i minusa od dva gola. Miloš Pavlović je bio priseban u samoj završnici i doneo Proleteru pobedu za kraj sezone.

Zvezda može biti zadovoljna učinjenim u plej-autu uprkos svim problemima i onome što se dešavalo na parketu. Statistički gledano, Zvezda je više od trećine utakmica igrala sa igračem manje – 84 isključenja, 11 isključenja po meču. Osim što je protiv Zvezde suđenje bilo rigoroznije, Zvezdini protivnici su u proseku imali 5.5 sedmeraca po meču – 44 sedmerca na osam utakmica. U obe kategorije Zvezda je na prvom mestu. Ali, i po broju najmanje primljenih golova. Vidljiv je pomak u defanzivi u plej-aut doigravanju.

Sam tok meča je bio izjednačen i efikasan, što se vidi i po rezultatu. Proleter je imao u prvom poluvremenu u tri navrata +2, ali Zvezda nije dozvoljavala protivniku da se odlepi, Nemanja Jović je doneo 19:19 za kraj prvih trideset minuta.

U drugom poluvremenu naš tim je kontrolisao rezultat i imao +2 tokom najvećeg dela drugog perioda igre. U 56.minutu je Marko Knežević pogodio za 33:35, Mirko Đurović zaradio treće isključenje, i usledio je preokret. Kolundžić i Jovanovski su izjednačili, zatim su Simić i Živković pogodili na obe strane. Ratko Đurković je zatražio tajm-aut, ali Simić nije uspeo da pogodi sa krila u poslednjem napadu iz kreirane akcije. Usledio je i tajm-aut Gorjana Spahića na drugoj strani, Proleter je imao 20 sekundi, nije uspeo da ugrozi Crvenu zvezdu, ali posle faula ostalo tri sekunde, iz mesta sa 9 metara je pogodio Miloš Pavlović za 37:36.

Najefikasniji sa 7 golova bio je Đurović, Simić i Blagojević su postigli po 6, Vučićević 5 golova.

Iz ARKUS lige su ispali Železničar (Niš), Mokra Gora (Zubin potok) i Spartak (Subotica), kao i prethodno Novi Pazar koji je istupio. Kikinda će naredne sezone ponovo igrati u elitnom delu srpskog rukometa, a drugi član će biti poznat posle direktnog duela koji naredne nedelje igraju Vranje i Topličanin.

Mokra Gora i Obilić stavljaju tačku na sezonu u plej-autu, a Zvezdi predstoje analize i spremanje za narednu sezonu, koja će biti jedinstvena sa 14 klubova.

PROLETER – CRVENA ZVEZDA Grundfos 37:36 (19:19)
Zrenjanin, hala: „Kristalna dvorana/Medison“. Gledalaca: 200. Sudije: Milenko Alimpić i Zdravko Alimpić (Bačka Palanka). Isključenja: Proleter 8, Crvena zvezda 16 minuta. Sedmerci: Proleter 6(5), Crvena zvezda 3(3).

PROLETER: Breti, Karlaš, Barjaktarović, Skuban 5, Rnić 5(1), Toškov 1, Popović, Bosančić, Terzić, Krivošija 2, Jovanov, Pavlović 6, Živković 6, Kolundžić 7(4), Kovačević. Trener: Gorjan Spahić

CRVENA ZVEZDA Grundfos: Đurović 7(3), Simić 6, Jović 3, Radovanović, Gemaljević, Majes, Stojanović, Jelić, Blagojević 6, Alavanja 1, Bogunović, Laković 1, Vučićević 5, Šljukić 3, Knežević 4. Trener: Ratko Đurković

Izvor: SD Crvena zvezda

Dodajte komentar

Kliknite da biste objavili komentar

Skoči na traku sa alatkama