Рукомет Рукомет/Вести Рукомет/Извештаји СДЦЗ

Рукометаши изгубили од зрењанинског Пролетера

ЦЗБГ Портал — Рукометаши
Рукометаши Звезде на једној од утакмица

У утакмици последњег кола плеј-аута АРКУС лиге, Црвена звезда Грундфос је поражена у Зрењанину од Пролетера голом у последњој секунди меча – 37:36 (19:19).

Утакмица је била без такмичарског значаја, јер су пре последње рунде Црвена звезда и Пролетер обезбедили своје место у елити, а црвено-бели и прво место у доигравању. То је и утицало на ток меча, па смо гледали атипичну утакмицу за Црвену звезду.

У дуелу најефикасније екипе и најбоље одбране, Пролетер је успео да изађе као победник после преокрета у финишу и минуса од два гола. Милош Павловић је био присебан у самој завршници и донео Пролетеру победу за крај сезоне.

Звезда може бити задовољна учињеним у плеј-ауту упркос свим проблемима и ономе што се дешавало на паркету. Статистички гледано, Звезда је више од трећине утакмица играла са играчем мање – 84 искључења, 11 искључења по мечу. Осим што је против Звезде суђење било ригорозније, Звездини противници су у просеку имали 5.5 седмераца по мечу – 44 седмерца на осам утакмица. У обе категорије Звезда је на првом месту. Али, и по броју најмање примљених голова. Видљив је помак у дефанзиви у плеј-аут доигравању.

Сам ток меча је био изједначен и ефикасан, што се види и по резултату. Пролетер је имао у првом полувремену у три наврата +2, али Звезда није дозвољавала противнику да се одлепи, Немања Јовић је донео 19:19 за крај првих тридесет минута.

У другом полувремену наш тим је контролисао резултат и имао +2 током највећег дела другог периода игре. У 56.минуту је Марко Кнежевић погодио за 33:35, Мирко Ђуровић зарадио треће искључење, и уследио је преокрет. Колунџић и Јовановски су изједначили, затим су Симић и Живковић погодили на обе стране. Ратко Ђурковић је затражио тајм-аут, али Симић није успео да погоди са крила у последњем нападу из креиране акције. Уследио је и тајм-аут Горјана Спахића на другој страни, Пролетер је имао 20 секунди, није успео да угрози Црвену звезду, али после фаула остало три секунде, из места са 9 метара је погодио Милош Павловић за 37:36.

Најефикаснији са 7 голова био је Ђуровић, Симић и Благојевић су постигли по 6, Вучићевић 5 голова.

Из АРКУС лиге су испали Железничар (Ниш), Мокра Гора (Зубин поток) и Спартак (Суботица), као и претходно Нови Пазар који је иступио. Кикинда ће наредне сезоне поново играти у елитном делу српског рукомета, а други члан ће бити познат после директног дуела који наредне недеље играју Врање и Топличанин.

Мокра Гора и Обилић стављају тачку на сезону у плеј-ауту, а Звезди предстоје анализе и спремање за наредну сезону, која ће бити јединствена са 14 клубова.

ПРОЛЕТЕР – ЦРВЕНА ЗВЕЗДА Грундфос 37:36 (19:19)
Зрењанин, хала: „Кристална дворана/Медисон“. Гледалаца: 200. Судије: Миленко Алимпић и Здравко Алимпић (Бачка Паланка). Искључења: Пролетер 8, Црвена звезда 16 минута. Седмерци: Пролетер 6(5), Црвена звезда 3(3).

ПРОЛЕТЕР: Брети, Карлаш, Барјактаровић, Скубан 5, Рнић 5(1), Тошков 1, Поповић, Босанчић, Терзић, Кривошија 2, Јованов, Павловић 6, Живковић 6, Колунџић 7(4), Ковачевић. Тренер: Горјан Спахић

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА Грундфос: Ђуровић 7(3), Симић 6, Јовић 3, Радовановић, Гемаљевић, Мајес, Стојановић, Јелић, Благојевић 6, Алавања 1, Богуновић, Лаковић 1, Вучићевић 5, Шљукић 3, Кнежевић 4. Тренер: Ратко Ђурковић

Извор: СД Црвена звезда

Додајте коментар

Кликните да бисте објавили коментар

Скочи на траку са алаткама