Vaterpolo Vaterpolo/Vesti Vaterpolo/Izveštaji SDCZ

Vaterpolistkinje posle preokreta do polufinala Dunav lige

CZBG Portal — Hristina Ilić
Hristina Ilić u akciji

Vaterpolistkinje Crvene zvezde plasirale su se u polufinale završnog turnira Dunav lige, koji se igra u Novom Sadu.

Crveno-bele vaterpolistkinje su u četvrtfinalu bile bolje od ekipe iz Bukurešta rezultatom 11:8 (2:2, 2:3, 3:1, 4:2), a do pobede su došle zahvaljujući boljoj igri u drugom poluvremenu, pošto je rumunski klub vodio sa 5:4 na poluvremenu.

U borbi za finale ekipa Ivana Filipića igraće sa Olimpijom iz Košica, koja je u petak sa ubedljivih 16:5 porazila Univerzitetski tim Velike Britanije.

Egal borba vodila se u prvih osam minuta, ali je Bukurešt već tada pokazao da će biti mnogo ozbiljniji rival nego na turniru u Košicama, kada je Zvezda bila ubedljiva sa 20:5. U drugom periodu Rumunke su serijom od tri gola stigle do vođstva od 5:2. Međutim, golovima Ane Mamoglu i Hristine Ilić, Zvezda je prišl na 5:4 do poluvremena.

Iste igračice su bile precizne u uvodnim minutima treće četvrtine, pa su crveno-bele tada prvi put povele (6:5). Zvezda je tu razliku održavala do početka poslednjeg perioda, kada je Hristina Ilić sa još dva gola uvećala prednost na 9:6, a Mamoglu je svojim golovima održala prednost.

Upravo su njih dve bile najraspoloženije, Mamoglu je postigla pet, a Ilić četiri gola. Po jedan su dodale Tijana Lukić i Tara Pejčić, a za Zvezdu su igrale još: Vanja Lazić, Jana Lujić, Tatjana Teodorović, Iva Lujić, Jovana Todorovski, Jelena Šarac, Sesilija Diaz Mesa, Andrea Gašić, Milica Zelić i Miljana Dimitrijević.

Drugi polufinalni par čine Vojvodina i Senteš. Novosađanke su pobedile Mladost iz Zagreba rezultatom 13:10, dok je Senteš sa sigurnih 16:9 savladao splitski Jadran.

Izvor: SD Crvena zvezda

Dodajte komentar

Kliknite da biste objavili komentar

Skoči na traku sa alatkama