Košarka Košarka/Vesti

Ognjen Dobrić: Naši navijači znaju šta im je činiti

CZBG Portal — Ognjen Dobrić
Ognjen Dobrić uoči finiša košarkaške sezone 2021/2022

Košarkaši Crvene zvezde mts igraju prvu utakmicu polufinalne regionalne lige u hali Aleksandar Nikolić u četvrtak 12.05 protiv ekipe Cedevita Olimpije.

Crveno beli su i pored brojnih povreda, Kovida i izuzetno napornog kalendara, uz prekid takmičenja početom 2022.godine uspeli da ostvare prvi zacrtani cilj a to je prvo mesto i prednost domaćeg terena u dogravanju.

Klub je još u petak pustio u prodaju karte za ovaj meč, a ekipa koja ima neuobičajno dugu pauzu, vredno trenira i priprema se za vrlo važnu utakmicu u polufinalnoj seriji koja se igra na dve dobijene utakmice.

Prvotimac crveno belih Ognjen Dobrić o svemu što je prethodilo ovoj seriji kaže:

– Regularni deo sezone je bio vrlo zahtevan i težak. Posebno u okolnostima i situacijama u kojima smo se mi nalazili. Tu mislim na brojne povrede sa kojima smo ušli u sezonu, uključujući i mene, kasnije problemi sa koronom, nemogućnost da treniramo zajedno kao tim, što nismo mogli da uradimo skoro do završetka regularnog dela sezone. Povrede brojnih igrača, neke i to vrlo važne utakmice u regionalnoj i Evroligi smo odigrali i bez četvorice – petorice igrača u timu. Gotovo da nema nikoga ko nije bio povređen ove sezone! Zbog svega toga, smatram da smo odradili dobar posao tokom 26 kola regionalne lige, i u takmičenju Evrolige takođe, ali ono najvažnije tek sledi. Nema situacije u kojoj nismo trpeli kao ekipa ove sezone, ali ne žalimo se, izneli smo i izborili se kao tim i grupa, i sada se okrećemo onome što nas očekuje, a to je završnica sezone, u kojoj se naši ciljevi znaju.

Od situacija da je tim već u oktobru i pre Nove Godine igrao i po 12 utakmica na mesečnom nivou, zbog obaveza klubova u tamičenjima EKA i novom play in formatu, crveno beli su poslednju utakmicu 23.aprila protiv ekipe Igokee. Tronedeljna pauza u toku sezone i pred odlučujuće mečeve je „večnost“ za crveno bele koji su do sada već odigrali 62. utakmice u ovoj sezoni: – Tako je kako je. Jeste malo duža pauza, ali iskoristili smo je da se odmorimo, pokušavamo da se oporavimo od povreda, neke nisu lake, treniramo i pripremamo se za ono što sledi, a to je ekipa Cedevita Olimpije. Pokazali su ove sezone da se radi o vrlo dobroj ekipi sa puno iskusnih igrača, pojačali su se tokom sezone doveli Ferela, Omića i Dragića, imaju dugu klupu i vrlo kvalitetne igrače. Toj utakmici i seriji ćemo pristupiti vrlo ozbiljno i maksimalno motivisano. Ovo je polufinale, i idemo korak po korak i utakmicu po utakmicu kao i do sada.

Format regionalne lige, posebno u polufinalu ne daje puno prostora za greške. Ta serija igra se na dve dobijene utakmice, crveno beli su se izborili za prednost domaćeg terena i ono što je mnogo puta donosilo prevagu i prednost – domaće navijače i fantastičnu atmosferu sa tribina:

– Upravo tako! Mi smo se kroz ovih 26 kola borili za ovo što sada imamo, i što moramo da iskoristimo, a to je domaći teren i naši navijači na tribinama! Čeka nas teška utakmica, ali sa našim navijačima u ovakvim situacijama je uvek lakše. Na toj atmosferi na tribinama koju prave naši navijači zaista nam zavide mnogi. Mi smo zajedno prošli toliko toga u prethodnim sezonama sa našim tribinama i navijačima, kreće plej of, utakmice za trofeje, trenutak kada su nam potrebne pune tribine i podrška da krenemo dobro i pobedom u ovu završnicu. Mislim da im posebna pozivnica za četvrtak nije potrebna, znaju šta im je činiti – uz osmeh je dodao Ognjen Dobrić prvotimac Crvene zvezde.

Prvi meč polufinalne serije igra se u četvrtak od 19 sati u hali Aleksandar Nikolić, drugi meč serije na programu je u Ljubljani 16.05. od 18.30 časova u dvorani Stožice.

Izvor: SD Crvena zvezda

Dodajte komentar

Kliknite da biste objavili komentar

Skoči na traku sa alatkama