Fudbal Fudbal/Vesti Fudbal/Izveštaji i analize

Crvena zvezda — Radnički Niš 4:1 (3:0)

CZBG Portal — Fudbaleri slave pobedu
Fudbaleri savladali niški Radnički u još jednom bitnom meču za titulu

Fudbaleri Crvene zvezde ubedljivo su savladali niški Radnički rezultatom 4:1, u okviru petog kola plej-ofa nacionalnog šampionata.

Izabranici Dejana Stankovića su od starta kontrolisali dešavanja na terenu i već u 22. minutu pitanje pobednika je praktično bilo rešeno, a na semaforu je stajalo tri gola prednosti u korist naše ekipe. Već u desetom minutu naš tim je došao do prednosti preko Aleksandra Kataija, koji je mirno realizovao jedanaesterac napravljen nad Ohijem. Tri minuta kasnije pogodio je i Mirko Ivanić nakon odbijanca, a u 22. minutu i Ohi Omoižuanfo je uspeo da se upiše u strelce, nakon lepe asistencije Gajića. Tačku na meč stavio je, svojim drugim pogotkom na meču, Ohi Omoižuanfo u 56. minutu nakon maestralnog prodora Stanića.

Crvena zvezda – Radnički Niš 4:1 (3:0)

Stadion: „Rajko Mitić“.

Sudija: Milan Stefanović.

Strelci: Katai u 10. (iz jedanaesterca), Ivanić u 13. i Ohi u 22. i 56. minutu za Crvenu zvezdu, a Mitrović u 53. minutu za Radnički.

Žuti kartoni: Eraković, Krstičić (Crvena zvezda), Stanković, Pejović (Radnički).

Crvena zvezda: Borjan, Gajić (od 69. Pićini), Eraković, Dragović, Rodić, Sanogo (od 46. Krstičić), Kanga, Ivanić (od 46. Stanić), Ben (od 69. Motika), Katai (od 58. Falko), Ohi.

Rezerve: Gordić, Gobeljić, Pićini, Pankov, Krstičić, Srnić, Stanić, Falko, Motika.

Radnički: Dujmović, Jamkam, Bjeličić (od 71. Živojinović), Štulić (od 65. Pavlov), Pejović, Mitrović, Tomić (od 46. Mićibući), Ćirković, Stanković (od 46. Jovanović), Mesarović (od 46. Jovičić), Aksentijević.

Rezerve: Drobnjak, Mićibući, Dušanić, Pavlov, Jovičić, Marković, Živojinović, Jovanović, Adamović.

Utakmica je počela prilično otvoreno za izabranike Dejana Stankovića, koji su prvi put zapretili već u šestom minutu meča. Katai je primio loptu na dvadesetak metara od gola, namestio se i snažno „opalio“, međutim, preko gola. Već u narednom napadu su crveno-beli ponovo stvorili priliku pred golom gostiju. Nakon brze kontre, Gajić je probio po desnom boku, ušao u kazneni prostor i desnom nogom gađao u bliži ugao, ali ni on nije bio dovoljno precizan. Trud crveno-belih se isplatio u 10. minutu. Stanković je zaustavio Ohija na nepropisan način u šesnaestercu, a glavnio arbitar je bez previše razmišljanja pokazao na belu tačku. Odgovornost je preuzeo Katai, namestio se i poslao Dujmovića u jednu, a loptu u drugu stranu gola, za zasluženu prednost našeg tima.

Dva minuta kasnije zapretio je i Ben. Našao se reprezentativac Komorskih ostrva sam na dvadesetak metara, namestio se i oštro šutirao u levu stranu, ali je golman gostiju bio koncentrisan. Već u 13. minutu na semaforu je stajalo 2:0 u korist našeg kluba. Ben je sjajno centrirao na drugu stativu, Katai je sjajno utrčao i gađao u prvi ugao, a Dujmović je samo odbio loptu do Ivanića, koji je iz prve volej udarcem „zakucao“ u mrežu. Nastavili su naši prvotimci sa fantastičnom igrom, pa je tako već u 22. minutu viđen i treći pogodak. Gajić je poslao odličnu loptu u prostor preko odbrane za Ohi Omojuanfoa, koji je maestralno spustio i zabio u bliži ugao.

Mogao je norveški internacionalac da se upiše po drugi put u strelce u 32. minutu. Kanga je sjajno centrirao sa desnog boka na drugu stativu, gde je upravo Ohi skočio i glavom gađao u bliži ugao, ali je lopta završila tik pored leve stative. Ponovo se napadač našeg tima našao u prilici u 41. minutu. Ivanić je sjajno prošao po levom boku, zalomio svog čuvara sjajnim driblingom i poslao pas pred peterac, gde je loptu primio Ohi i iz okreta šutirao, ali je njegov udarac izblokiran, te su crveno-beli od svega dobili samo korner.

Drugi deo igre je počeo prilično otvoreno, pa su tako gosti uspeli da smanje u 51. minutu, nakon što je Mitrović pogodio posle kontre. Crveno-beli fudbaleri su nakon primljenog gola „dodali gas“, pa je tako već u 56. minutu viđen novi gol u korist naše ekipe. Stanić je „povukao“ loptu na ivici kaznenog prostora i poslao je na drugu stativu, gde je usamljeni Ohi mirno primio, namestio se i pogodio bliži ugao, za svoj drugi gol na meču.

U nastavku je ritam utakmice opao, a izabranici Dejana Stankovića su mirnom pas igrom potpuno imali kontrolu nad dešavanjima na travnatoj podlozi. U 75. minutu zapretili su gosti preko Mitrovića, koji je šutirao glavom, ali je prečka bila saveznik naše ekipe, a fudbaler gostiju je i u još jednom navratu mogao da se upiše u strelce. Mirno su naši prvotimci priveli utakmicu kraju, i upisavši nova tri boda došli na svega dva koraka do pete uzastopne šampionske titule.

Izvor: SD Crvena zvezda

Dodajte komentar

Kliknite da biste objavili komentar

Skoči na traku sa alatkama