Odbojka Odbojka/Vesti Odbojkašice SDCZ CZBG

Ratko Pavličević novi-stari trener odbojkašica

CZBG Portal — povratak Ratka Pavličevića
Ratko Pavličević na promociji za novog-starog trenera ŽOK Crvena zvezda

Ratko Pavličević, trofejima ovenčan trener, novi je šef Stručnog štaba ženskog tima OK Crvena zvezda. U Trfejnoj sali kluba održana je promocija novog šefa struke koji se u Zvezdu vratio nakon 9 godina.

Nikola Rosić, generalni direktor OK Crvena zvezda pre dve nedelje je najavio promociju novog trenera ženskog tima. Tada je rekao da je angažovanje novog šefa struke jedan od najznačajnijih koraka kako bi se nastavio sistem i kontinuitet dobrih rezultata. U narednoj sezoni Zvezdine devojke sa klupe će voditi iskusan, uspešan i trofejima ovenčan trener. Kaže da je do saradnje došlo lako.

– Do saradnje je došlo brzo i lako, na obostrano zadovoljstvo. Nismo imali mnogo dilema, Pavličević je bio naša želja od samog starta jer znamo kakvi uspesi, kakva istorija stoji iza njega i mislimo da uz uspostavljanje sistema o kome smo pričali i nekim novim uspesima, jednom iskoraku dalje, mislim da može da da izuzetan doprinos. Njegove ambicije, kao i naše ambicije se poklapaju i do saradnje je došlo brzo i lako, na obostrano zadovoljstvo – rekao je na početku Nikola Rosić.

Zvezda je već u prvoj sezoni osvojila „duplu krunu“, očekuje se da u narednoj ponovi uspeh na domaćoj sceni, ali i zaigra ozbiljnu ulogu u Evropi. Ističe da dolazak iskusnog trenera na klupu Zvezde predstavlja i prvi korak ka ostvarivanju tog cilja.

– Znamo koliko je trener bitan za samu ekipu. Naš kondicioni trener Vladimir Banković je jedan od najboljih na svetu, a njih dvojica su već sarađivali. Oni će biti motor, snaga Crvene zvezde koja treba da napravi jedan iskorak i da igra na visokom nivou i u Ligi šampiona.

Veliki uspeh ženskog tima povećao je potražnju za odbojkašicama Zvezde. Čelni ljudi kluba sad imaju dodatni zadatak da sačuvaju tim, ali i da ga dodatno pojačaju.

– Sigurno je da će biti izmena, to već u ovom trenutku znamo. Imamo dva cilja da iskusnije igrače koji mogu da igraju u borbi za titule, u Ligi šampiona, da dodatno poboljšamo ekipu, da dovedemo neke nove igrače, iskusnije. Imamo zadatak da u saradnji sa Stručnim štabom napravimo sistem mlađih kategorija, da iz mlađeg pogona stvaramo nove šampione, igrače koji će u budućnosti braniti boje Crvene zvezde i imati iste ciljeve, istu snagu i jednog dana, nadamo se, doneti mnogo trofeja Crvenoj zvezdi. To nam je važan zadatak, da stvaramo igrače i pošaljemo ih na pravi, šampionski put – završio je Rosić.

Optimizam i energija kojima je Milan Vujko zračio od samog dolaska u OK Crvena zvezda se prelila na kompletno rukovodstvo. Verovanje u uspeh projekta „Evropska Zvezda“ i neprestani rad na njegovoj realizaciji doveli su do toga da se formira kompaktna ekipa – kako na terenu tako i van njega – koja je predanim radom Zvezdu već u prvoj sezoni dovela do „duple krune“. Bogato iskustvo, a više od decenije je prisutan u sportu, pomoglo mu je da okupi pravi tim saradnika u Crvenoj zvezdi. Reklo bi se da je dovođenje trofejnog trenera i logičan, naredni korak ka zacrtanom cilju.

– To je staro, novo pojačanje. Tražili smo u riznici ko je osvojio najviše titula i pronašli smo Pavličevića. Sigurno će biti teško nastaviti iste ove uspehe, ali pošto smo u prvoj godini imali najteži zadatak, uspostaviti sistem, dovesti nove igrače, pojačanja, povećati broj dece u mlađim kategorijama. Imali smo mnogo posla u prvoj sezoni, u ovoj sezoni imamo nešto manje što se tiče uspostavljanja početnih ciljeva. Ima još prostora da se na tome radi i mi očekujemo da će uspesi u narednoj sezoni biti još lakši i brži – bio je prvi komentar Milana Vujka.

Po završetku „majstorice“ finala plej-ofa, kojom je Zvezda osvojila dugo očekivanu titulu šampiona države i kompletirala domaće trofeje, Vujko je rekao da će, iako je lestvica podignuta, naredne sezone biti lakše jer se zna „recept“ kako doći do trofeja. Najavio je još kvalitetniji rad, i pojačanja. Prvo, najjače, stiglo je u vidu trenera. Koliko će Zvezdi biti lakše da ponovi uspeh?

– Jednom smo utabali stazu, ne moramo da je utabavamo ponovo ove godine. Sigurno je da ćemo pojačati dosta u našoj sistematizaciji, organizaciji rada, bićemo još bolji. Mislim da ćemo ove naše, medijski već priznate, „blizance“ osvojiti i sledeće godine.

Od dolaska u klub Vujko je pričao o „Evropskoj Zvezdi“. Sada na početku nove stranice crveno-bele bajke, i dalje sa dosta optimizma gleda na ono što dolazi jer, kako ističe, je poznat kao neko ko ima izražen takmičarski duh.

– Ne mogu da kažem šta ćemo tačno uraditi, ali se nadam i optimista sam da ćemo u nekim utakmicama sigurno pokazati veliki otpor, a u nekima zabeležiti pobedu za ovu prvu sezonu, a za naredne ćemo biti još jači – zaključio je Vujko.

Ratko Pavličević je dobro poznato ime u svetu odbojke. Trener koji je, pored Srbije, uspešno radio u Grčkoj, Saudijskoj Arabiji, Švajcarskoj, na Kipru. Sve klubove sa kojima je sarađivao, a bilo je i ženskih i muških ekipama, vodio je do trofeja. Ratko Pavličević je dobro poznato ime i svim navijačima Crvene zvezde jer je upravo pod njegovim vođstvom naš klub ostvario najbolje rezultate u novijoj istoriji. Kad je međunarodna scena u pitanju to su jedno srebri i jedna bronza u CEV Kupu, a kad je domaća scena u pitanju dovoljno je reći da je crveno-bele sa kupe predvodio do četiri duple krune. Povratak u Crvenu zvezdu za njega je, mogli bi smo reći, i povratak na mesto uspeha. Kaže da je dogovor „pao“ za par dana.

– Nisam imao veliku dilemu. Zvezda je moj klub. Ovde sam počeo, sve što sam uradio uradio sam u Zvezdi. Kad sam otišao uvek mi je bilo u glavi i znao sam da ću se vratiti u Srbiju. Bilo je samo pitanje da li ću se vratiti u Zvezdu ili ne. Ovo je bila izuzetna prilika koja se ne propušta. Vrlo sam motivisan uvek bio, čini mi se posebno sad jer znam šta me čeka. Zvezda je veliki klub, uvek puna izazova, velikih šansi i očekivanja, što može samo da motiviše – istakao je na početku Pavličević.

Pre ovosezonske „duple krune“ Zvezda je upravo sa Pavličevićem poslednji put osvojila domaće trofeje. U narednoj sezoni crveno-bele devojke će igrati na više frontova – pored borbe za domaće trofeje Zvezda će pokušati da odigra zapaženu ulogu i u Evropi. Pavličević je još jednom čestitao agilnoj upravo na tome što je formirala ekipu koja se okitila „duplom krunom“, a onda se osvrnuo na ono što je pred njima.

– Mislim da je prioritet domaće prvenstvo, da tu napravimo dobru atmosferu, pozitivnu energiju, a posle toga sa tim da polako izlazimo u Evropu. Liga šampiona je veliki izazov. Mi smo krenuli od Kupa CEV tu smo napravili sjajne rezultate. Igrali smo i Ligu šampiona, što je veliki zalogaj. Smatram da uvek treba stremiti ka najvišim ciljevima, mislim da je to motivacija, veliki izazov. Naravno, treba dosta raditi, kao u svakom poslu, ali se iskreno nadam sa Stručnim štabom, imamo vrhunske ljude, a to je jedan od preduslova da se dobro radi i da se napravi homogena, prava ekipa koja će odgovoriti svim izazovima koji su pred nama u narednoj sezoni – zaključio je Pavličević.

Dobrodošlicu novom treneru poželele su i nekadašnje odbojkašice iz trofejne generacije Zvezde, a njihove poruke pročitala je Sanja Malagurski, tim menadžer. Ugovor sa Ratkom Pavličevićem je potpisan na dve godine. Ono što je izvesno u ovom trenutku u narednoj sezoni u timu Zvezde neće biti Jelene Delić i kapitane Bojane Drče, dok su vernost crveno-belima produžile Ana Živojinović i Isidora Rodić. Prema rečima Nikole Rosića u toku je formiranje tima za narednu sezonu, a generalni direktor crveno-belih ostavlja otvorenu mogućnost da se angažuju i igračice iz inostranstva.

Trener Pavličević je potvrdio da će u stručni štab ostati nepromenjen i da će ga činiti kondicioni trener Vanja Banković, statističar Aleksandar Cvetković, pomoćni trener Aleksandar Milović i fizioterapeut Dušan Pavićević.

CZBG Portal — Promocija u ŽOK
Nikola Rosić, generalni direktor OK Crvena zvezda
CZBG Portal — Milan Vujko
Milan Vujko, član Upravnog odbora OK CZ
CZBG Portal — Ratko Pavličević
Ratko Pavličević, novi-stari trener OK Crvena zvezda
OKCZ — Upravni tim za sezonu 2022/2023
Milan Vujko, Sanja Malagurski, Ratko Pavličević i Nikola Rosić

Izvor: SD Crvena zvezda

Dodajte komentar

Kliknite da biste objavili komentar

Skoči na traku sa alatkama