Fudbal Fudbal/Izveštaji i analize

Vojvodina – Crvena zvezda 0:3 (0:2)

Fudbaleri Crvene zvezde savladali su Vojvodinu na gostovanju u Novom Sadu rezultatom 3:0, u okviru četvrtog kola plej-ofa Superlige. Izabranici Dejana Stankovića su sjajnom igrom već u prvom poluvremenu rešili pitanje pobednika golovima Seku Sanoga i Aleksandra Kataija, a Zvezdina „desetka“ je sjajnim pogotkom u drugom poluvremenu potvrdila važna tri boda u borbi za pehar državnog prvaka.

 

Vojvodina – Crvena zvezda 0:3 (0:2)

Stadion: „Karađorđe“, Novi Sad.

Sudija: Dejan Trifković.

Strelci: Sanogo u 2. i Katai u 33. i 70. minutu.

Žuti kartoni: Lazarević (Vojvodina), Pavkov (Crvena zvezda).

Vojvodina: Rockov, Devetak, Kovačević, Topić (od 73. Topić), Matić ( od 73. Vukčević), Zukić (od 79. Busnić), Jeličić, Simić, Lazarević, Kabić, Vukadinović (od 68. Nešković).

Rezerve: Bogunović, Maksimović, Đorđević, Kopitović, Miletić, Nešković, Busnić, Mrkaić, Majstorović, Bastajić, Vukčević.

Crvena zvezda: Borjan, Gajić (od 74. Pićini), Eraković, Dragović, Rodić (od 74. Pankov), Sanogo (od 74. Krstičić), Kanga, Srnić, Ben (od 74. Motika), Katai, Pavkov (od 48. Ohi).

Rezerve: Gordić, Gobeljić, Pićini, Pankov, Krstičić, Stanić, Ivanić, Falko, Motika, Živković, Ohi.

Izabranici Dejana Stankovića su prilično furiozno počeli meč, pa je tako već u drugom minutu na semaforu stajalo 0:1 u korist naše ekipe. Katai je sjajno centrirao iz ugla u samo „srce“ kaznenog prostora, Pavkov je sjajno šutirao glavom, a pred golom se našao Seku Sanogo, koji zakačio loptu dovoljno da ona promeni pravac i završi iza leđa Rockova. Nastavili su naši prvotimci i nakon ranog vođstva da pritiskaju protivničke defanzivce, a već u 11. minutu rezultat je mogao da se promeni. Rodić je sjajno probio po levom boku i poslao kvalitetan centaršut na drugu stativu, gde je na loptu natrčao Gajić, ali je Rockov reagovao i uz krajnje napore uspeo da odbrani njegov šut, te su crveno-beli od svega dobili samo korner.

U 27. minutu viđeno je novo uzbuđenje. Topić je nepropisno startovao na Bena, a glavni arbitar je dosudio slobodan udarac. Kraj lopte je stao Katai, namestio se i „opalio“ u bliži ugao sa dvadesetak metara, ali je lopta završila u rukama golmana domaćih. Šest minuta kasnije, crveno-beli su duplirali prednost. Nakon oduzete lopte Sanoga na sredini terena, Srnić je sjajno uposlio Aleksandra Kataija koji je istrčao kontru po levoj strani, ušao u kazneni prostor i plasirao loptu u bliži ugao, pored nemoćnog čuvara mreže domaćih.

Drugo poluvreme počelo je u malo mirnijem ritmu, a izabranici Dejana Stankovića su kroz pas igru mirno kontrolisali dešavanja na terenu. Prvo uzbuđenje u nastavku viđeno je u 56. minutu. Nakon greške protivničke odbrane, do lopte je stigao Katai, i u situaciji „jedan na jedan“ pokušao da lobuje Rockova, ali je lopta završila preko gola. Minut kasnije je ponovo malo nedostajalo da Zvezdina „desetka“ upiše svoj drugi gol na utakmici. Sjajno je Katai probio po levoj strani, ušao u kazneni prostor i iz praktično „mrtvog“ ugla pokušao da proigra Ohija, ali se lopta u gužvi odbila u bliži ugao, pa je golman domaćih morao da interveniše i skrene loptu u korner.

U 70. minutu viđeno je novo uzbuđenje pred golom domaćina. Katai je oboren na ivici šesnaesterca, a glavni arbitar je bez razmišljanja dosudio slobodan udarac. Odgovornost je preuzeo upravo Zvezdin krilni napadač, namestio se, i poslao loptu kroz živi zid u bliži ugao za svoj drugi pogodak na utakmici. Do kraja meča, Stanković je ukazao šansu i Pićiniju, Pankovu, Krstičiću i Motiki, kao i Ohiju koji je ušao na startu drugog poluvremena, a susret je mirno priveden kraju za važna tri boda. 

Izvor: FKCZ, zvaničan sajt

Sve vesti možete komentarisati i na našem FORUM

Dodajte komentar

Kliknite da biste objavili komentar

Skoči na traku sa alatkama