Fudbal Fudbal/Najava utakmica

Stanković: Spremni za derbi kola

Fudbaleri Crvene zvezde će sutra od 17 časova gostovati ekipi Vojvodine u okviru četvrtog kola plej-ofa Superlige Srbije, a očekivanja pred novi izazov u finišu sezonu izneo je šef stručnog štaba našeg tima Dejan Stanković.

– Kadrovska situacija je zadovoljavajuća. Raspored je zgusnut, imamo jedan ili dva problema, a videćemo sa medicinskom službom da li će ti igrači moći da nastupe ili ne. To je normalno, naši momci su navikli na naporan raspored i kad god su imali manji ili veći problem hteli su da igraju. Što se Borjana tiče, biće na golu. Dobio je jak udarac, rizikovao je, ali je sve prošlo kako treba. Imam još jednu dilemu, pa ćemo videti da li će taj igrač nastupiti – počeo je Stanković.

Uprkos tome što je naš naredni rival izgubio osam od prethodnih 10 utakmica, to ne može da opusti Mistera i njegove izabranike.

– Ne opušta nas forma Vojvodine, jer je Zvezda motiv za svakog. Svi hoće da nas pobede. Pred gostovanje TSC-u, moj prijatelj Lazetić je izjavio da hoće da pobedi Crvenu zvezdu i napravi nešto veliko i meni se to sviđa. Videli ste i Čukarički, došli su sa velikim motivom. Tako da, ne vidim da će nam biti lako u Novom Sadu, jer smo tim koji svako želi da pobedi.

Posle meča sa Vojvodinom, u prvenstvu nas čekaju dueli sa Radničkim, Napretkom i Voždovcem…

– Od preostalih utakmica, na papiru nam je možda ovo i najteži meč do kraja sezone, ali imali smo mnogo takvih utakmica od početka takmičarske godine. Na startu sezone jesmo remizirali sa Vojvodinom, ali to je daleko iza nas, bio je jul prošle godine… Već sada imamo 50 odigranih utakmica, forme i statusi ekipa su se promenili. Imamo svoje ciljeve, ima i Vojvodina – hoće da igraju Evropu. Slušao sam izjave njihovog trenera Radojičića koji tvrdi da nije nemoguće da se plasiraju u Evropu, iako imaju težak raspored. Svakako ova utakmica može da se svrsta u derbi kola.

Odmah nakon našeg meča, snage će odmeriti i večiti rival, prvi pratilac na tabeli, sa kruševačkim Napretkom.

– Bićemo na putu za Beograd u to vreme, ali dokle god zavisi od nas, nema potrebe da gledamo druge – zaključio je Stanković.

Izvor: SDCZ, zvaničan sajt

Sve vesti možete komentarisati i na našem FORUM

Dodajte komentar

Kliknite da biste objavili komentar

Skoči na traku sa alatkama