Фудбал Фудбал/Најава утакмица

Станковић: Спремни за дерби кола

Фудбалери Црвене звезде ће сутра од 17 часова гостовати екипи Војводине у оквиру четвртог кола плеј-офа Суперлиге Србије, а очекивања пред нови изазов у финишу сезону изнео је шеф стручног штаба нашег тима Дејан Станковић.

– Кадровска ситуација је задовољавајућа. Распоред је згуснут, имамо један или два проблема, а видећемо са медицинском службом да ли ће ти играчи моћи да наступе или не. То је нормално, наши момци су навикли на напоран распоред и кад год су имали мањи или већи проблем хтели су да играју. Што се Борјана тиче, биће на голу. Добио је јак ударац, ризиковао је, али је све прошло како треба. Имам још једну дилему, па ћемо видети да ли ће тај играч наступити – почео је Станковић.

Упркос томе што је наш наредни ривал изгубио осам од претходних 10 утакмица, то не може да опусти Мистера и његове изабранике.

– Не опушта нас форма Војводине, јер је Звезда мотив за сваког. Сви хоће да нас победе. Пред гостовање ТСЦ-у, мој пријатељ Лазетић је изјавио да хоће да победи Црвену звезду и направи нешто велико и мени се то свиђа. Видели сте и Чукарички, дошли су са великим мотивом. Тако да, не видим да ће нам бити лако у Новом Саду, јер смо тим који свако жели да победи.

После меча са Војводином, у првенству нас чекају дуели са Радничким, Напретком и Вождовцем…

– Од преосталих утакмица, на папиру нам је можда ово и најтежи меч до краја сезоне, али имали смо много таквих утакмица од почетка такмичарске године. На старту сезоне јесмо ремизирали са Војводином, али то је далеко иза нас, био је јул прошле године… Већ сада имамо 50 одиграних утакмица, форме и статуси екипа су се променили. Имамо своје циљеве, има и Војводина – хоће да играју Европу. Слушао сам изјаве њиховог тренера Радојичића који тврди да није немогуће да се пласирају у Европу, иако имају тежак распоред. Свакако ова утакмица може да се сврста у дерби кола.

Одмах након нашег меча, снаге ће одмерити и вечити ривал, први пратилац на табели, са крушевачким Напретком.

– Бићемо на путу за Београд у то време, али докле год зависи од нас, нема потребе да гледамо друге – закључио је Станковић.

Извор: СДЦЗ, званичан сајт

Све вести можете коментарисати и на нашем ФОРУМ

Додајте коментар

Кликните да бисте објавили коментар

Скочи на траку са алаткама