Fudbal Fudbal/Izveštaji i analize

Crvena zvezda – Čukarički 1:0 (1:0)

Fudbaleri Crvene zvezde su savladali ekipu Cukaričkog rezultatom 1:0, u okviru trećeg kola plej-ofa nacionalnog šampionata. Izabranici Dejana Stankovića su od starta utakmice diktirali tempo i pretili, a rezultat je mogao biti i ubedljiviji. Jedini gol za crveno-bele delo je El Fardu Bena, koji je u 40. minutu nakon sjajnog driblinga pogodio rašlje i doneo pobedu i važna tri boda našoj ekipi.

Crvena zvezda – Čukarički 1:0 (1:0)

Stadion: „Rajko Mitić“.

Sudija: Momčilo Marković.

Strelac: Ben u 40. minutu.

Žuti kartoni: Gajić (Crvena zvezda), Šapić (Čukarički).

Crvena zvezda: Borjan, Gajić, Eraković, Dragović, Rodić, Sanogo, Kanga (od 90. Kanga), Ivanić, Ben (od 65. Srnić), Katai (od 90. Krstičić), Pavkov (od 65. Ohi).

Rezerve: Gordić, Gobeljić, Pićini, Pankov, Krstičić, Stanković, Stanić, Srnić, Falko, Motika, Ohi.

Čukarički: Mićović, Rogan, Tošić, Stevanović (od 58. Roganović), Aganspahić, Puškarić, Mijailović, Savić (od 90. Kempbel), Šapić, Kovač (od 90. Belić), Lukić (od 59. Ergelaš).

Rezerve: N. Belić, Kempbel, Ergelaš, Tanasijević, Čolović, Spasojević, K. Belić, Čolić, Roganović.

Izabranici Dejana Stankovića su od samog starta nametnuli ritam utakmice, i pored činjenice da je kiša dosta otežavala samu igru. Naši fudbaleri su potpuno kontrolisali dešavanja na terenu, a prvo veće uzbuđenje viđeno je u 22. minutu. Ben je dobro centrirao iz ugla, a najviši u kaznenom prostoru bio je Ivanić, koji je samo zakačio loptu glavom, međutim, nakon gužve defanzivci gostiju su otklonili opasnost. Dva minuta kasnije viđeno je novo uzbuđenje. Nakon što je glavni arbitar dosudio slobodan udarac na oko dvadeset metara, odgovornost je preuzeo Katai. Gađao je krilni napadač, ali je lopta od živog zida završila van terena, te je naš tim dobio samo korner.

Nastavili su naši fudbaleri da prete, pa je tako novo veliko uzbuđenje viđeno u 27. minutu, ponovo nakon prekida. Kanga je sjajno centrirao iz ugla na drugu stativu, gde je Pavkov bio najviši i glavom fantastično gađao u bliži ugao, ali je stativa sprečila promenu rezultata. Zapretili su i gosti u 37. minutu preko Stevanovića, ali je Zvezdina „hobotnica“ Milan Borjan fantastičnom refleksnom intervencijom sprečio promenu rezultata.

Trud crveno-belih se isplatio tri minuta kasnije. Sanogo je odlučno „opalio“ ka golu sa distance, Katai je samo skrenuo loptu do Bena, koji je nakon driblinga pogodio dalji ugao za zasluženih 1:0 u korist naše ekipe. Pred kraj prvog dela igre, Pavkov se ponovo našao u odličnoj prilici. Katai je nakon brze kontre sjajno uposlio snažnog napadača, koji je ušao u šesnaesterac i šutirao, ali je Šapić ipak na vreme stigao da izblokira njegov udarac.

Drugo poluvreme počelo je prilično otvoreno na obe strane, a prvo veće uzbuđenje viđeno je u 54. minutu. Rodić je bio taj koji je započeo akciju pasom do Kataija, koji je sjajno uposlio Ivanića, a Zvezdina „četvorka“ je u situaciji „jedan na jedan“ odlučila da gađa bliži ugao, ali je golman gostiju nogom odbranio i skrenuo loptu u korner. U 74. minutu viđeno je novo uzbuđenje pred golom gostiju. Gajić je pokazao brzinu i sjajno protutnjao po desnoj strani i poslao pas na prvu stativu, gde se našao Ohi koji je lepo gađao dalji ugao, ali je lopta prošla nekoliko centimetara pored stative.

Crveno-beli su kroz mirnu pas igru priveli utakmicu kraju, i na taj način stigli do nova tri boda u borbi za šampionsku titulu.

Izvor: SDCZ, zvaničan sajt

Sve vesti možete komentarisati i na našem FORUM

Dodajte komentar

Kliknite da biste objavili komentar

Skoči na traku sa alatkama