Košarka Košarka/Ženska košarka Košarka/Izveštaji i analize

Košarkašice Crvene zvezde mrs odbranile šampionsku titulu!

Košarkašice Crvene zvezde mts odbranile su titulu šampiona Srbije, 33. pehar donele u vitrinu i po peti put u nizu postale najbolje!

I u trećem meču finalne serije crveno-bele su bile apsolutno bolji protivnik i rutinski završile rezultatom 71-61 (28-16, 19-3, 8-19, 16-23) za 3:0 u seriji. Protivniku je u prvom poluvremenu dozvoljno svega 19 poena, što dovoljno govori o energiji i igri Crvene zvezde.

Tek u poslednjem kvartalu su gošće uspele da smanje minus koji je tokom najvećeg dela utakmice iznosio 20+ poena. Crvena zvezda je već u prvoj četvrtini stekla dvocifrenu razliku, koju je kontrolisala do kraja prvih deset minuta, 28-16.

Drugu četvrtinu otvorila je Aleksandra Katanić trojkom, a Art Basket jedine poene postigao u 14.minutu preko Snežane Čolić, koja je, takođe, bila precizna za tri poena. Sedam minuta su bile bez poena gošće, a Crvena zvezda serijom 14-0 prelomila utakmicu i dokazala zašto je šampion, 47-19.

Uspele su u trećem periodu igre gošće predvođene Višnjom Stefanović i Andrijanom Đoković da smanje minus na 17 poena do kraja (55-38). U poslednjem kvartalu, Zvezda je uspešno kontrolisala razliku, a Nevena Naumčev najavila veliko slavlje. Konačan rezultat postavila je Snežana Čolić za 71-61.

Najefikasniji pojedinac susreta bila je i MVP finalnog meča – Aleksandra Katanić: 18 poena, uz 6 skokova i 7 asistencija za indeks 21. Maša Janković je pratila sa 17 poena (8sk), Milina Mišeljić je ubacila 10.

Najbolji strelac finalne serije je Aleksandra Katanić, koja je postigla ukupno 51 poen na tri utakmice, a ujedno je i najbolja igračica finalne serije sa ukupno 83 indeksna poena. Obe nagrade je dodelio Branko Aleksić, komesar lige.

Srebrne medalje finalisti plej-ofa ekipi Art Basketa dodelili su potpredsednica KSS za žensku košarku Ana Joković i generalni sekretar KSS Zlatko Bolić.

Zlatne medalje pobedniku plej-ofa i prvaku Srbije za 2021/2022 ekipi Crvene zvezde mts dodelili su potpredsednica KSS za žensku košarku Ana Joković i generalni sekretar KSS Zlatko Bolić.

Pehar u trajno vlasništvo prvaku Prve ženske lige Srbije za sezonu 2021/22 ekipi Crvene zvezde mts uručio je predsednik KSS Predrag Danilović, baš kao i veliki prelazni pehar kapitenu Neveni Naumčev.

Dragan Vuković, trener Crvene zvezde mts

– Možda smo ove godine smo imali najdominantniji tim u odnosu na prethodne. Samo smo opravdali ulogu favorita. I stvarno, osim prvog mesta i osvajanja Kupa, drugo ništa ne bi bilo uspeh za našu ekipu, koja je napravljena da bude prva na oba fronta.

Aleksandra Katanić, MVP i najbolji strelac finalne serije

– Jako neizvesna utakmica na samom kraju. Dobro smo počele i prvo poluvreme odigrale odlično. Ali, pad koncentracije i možda prerano završena utakmica, dovela je do tog rezultata. Ali čestitam svojoj ekipi što smo pobedile i uspele da osvojimo i Kup i prvenstvo. Bilo je 3-0, iako je druga utakmica bila dosta neizvesnija. Mnogo sam ponosna na svoj tim. Svaka čast. Nadam se da ćemo nastaviti tako i sledeće sezone. Ponosna sam i srećna jer ovaj tim zaslužuje sve ove nagrade i sve ovo.

Nevena Naumčev, kapiten Crvene zvezde mts

– Iskreno, niko iz naše ekipe se nije nadao tome da ćemo tako dobro završiti samu sezonu. Ovo je samo nagrada za sve ono što smo prošle kroz čitavih godinu dana. Čestitala bih ekipi Arta na ovom finalu. Mojim saigračicama i trenerima na zlatu. Mogu reći da smo zaslužili ovu duplu krunu. Nema ništa bolje.

Tridesettreći šampionski pehar i deseta dupla kruna za crveno-belog giganta.

KKŽ Crvena zvezda mts: Eliot 5 (9sk 1as 2ukl 1blk), Naumčev 8 (3sk 2as), Čorto, Bošnjaković, Zečević (1sk), Katanić 18 (6sk 7as 3ukl), Janković 17 (8sk 1as 1ukl), Nedeljkov 8 (3sk), Bojović 5 (5sk 1blk), Mišeljić 10 (1sk 4as 4ukl), Avlijaš 2 (2sk 3ukl 1blk), Jovanović 2 (3sk 1as). Trener: Dragan Vuković.

Sportsko društvo Crvena zvezda čestita košarkašicama, stručnom štabu, menadžmentu i svima u KKŽ Crvena zvezda na izuzetnom uspehu i osvajanju 33. šampionske titule, odnosno 10. duple krune!

Izvor: SDCZ, zvaničan sajt

Sve vesti možete komentarisati i na našem FORUM

Dodajte komentar

Kliknite da biste objavili komentar

Skoči na traku sa alatkama