Кошарка Кошарка/Женска кошарка Кошарка/Извештаји и анализе

Кошаркашице Црвене звезде мрс одбраниле шампионску титулу!

Кошаркашице Црвене звезде мтс одбраниле су титулу шампиона Србије, 33. пехар донеле у витрину и по пети пут у низу постале најбоље!

И у трећем мечу финалне серије црвено-беле су биле апсолутно бољи противник и рутински завршиле резултатом 71-61 (28-16, 19-3, 8-19, 16-23) за 3:0 у серији. Противнику је у првом полувремену дозвољно свега 19 поена, што довољно говори о енергији и игри Црвене звезде.

Тек у последњем кварталу су гошће успеле да смање минус који је током највећег дела утакмице износио 20+ поена. Црвена звезда је већ у првој четвртини стекла двоцифрену разлику, коју је контролисала до краја првих десет минута, 28-16.

Другу четвртину отворила је Александра Катанић тројком, а Арт Баскет једине поене постигао у 14.минуту преко Снежане Чолић, која је, такође, била прецизна за три поена. Седам минута су биле без поена гошће, а Црвена звезда серијом 14-0 преломила утакмицу и доказала зашто је шампион, 47-19.

Успеле су у трећем периоду игре гошће предвођене Вишњом Стефановић и Андријаном Ђоковић да смање минус на 17 поена до краја (55-38). У последњем кварталу, Звезда је успешно контролисала разлику, а Невена Наумчев најавила велико славље. Коначан резултат поставила је Снежана Чолић за 71-61.

Најефикаснији појединац сусрета била је и МВП финалног меча – Александра Катанић: 18 поена, уз 6 скокова и 7 асистенција за индекс 21. Маша Јанковић је пратила са 17 поена (8ск), Милина Мишељић је убацила 10.

Најбољи стрелац финалне серије је Александра Катанић, која је постигла укупно 51 поен на три утакмице, а уједно је и најбоља играчица финалне серије са укупно 83 индексна поена. Обе награде је доделио Бранко Алексић, комесар лиге.

Сребрне медаље финалисти плеј-офа екипи Арт Баскета доделили су потпредседница КСС за женску кошарку Ана Јоковић и генерални секретар КСС Златко Болић.

Златне медаље победнику плеј-офа и прваку Србије за 2021/2022 екипи Црвене звезде мтс доделили су потпредседница КСС за женску кошарку Ана Јоковић и генерални секретар КСС Златко Болић.

Пехар у трајно власништво прваку Прве женске лиге Србије за сезону 2021/22 екипи Црвене звезде мтс уручио је председник КСС Предраг Даниловић, баш као и велики прелазни пехар капитену Невени Наумчев.

Драган Вуковић, тренер Црвене звезде мтс

– Можда смо ове године смо имали најдоминантнији тим у односу на претходне. Само смо оправдали улогу фаворита. И стварно, осим првог места и освајања Купа, друго ништа не би било успех за нашу екипу, која је направљена да буде прва на оба фронта.

Александра Катанић, МВП и најбољи стрелац финалне серије

– Јако неизвесна утакмица на самом крају. Добро смо почеле и прво полувреме одиграле одлично. Али, пад концентрације и можда прерано завршена утакмица, довела је до тог резултата. Али честитам својој екипи што смо победиле и успеле да освојимо и Куп и првенство. Било је 3-0, иако је друга утакмица била доста неизвеснија. Много сам поносна на свој тим. Свака част. Надам се да ћемо наставити тако и следеће сезоне. Поносна сам и срећна јер овај тим заслужује све ове награде и све ово.

Невена Наумчев, капитен Црвене звезде мтс

– Искрено, нико из наше екипе се није надао томе да ћемо тако добро завршити саму сезону. Ово је само награда за све оно што смо прошле кроз читавих годину дана. Честитала бих екипи Арта на овом финалу. Мојим саиграчицама и тренерима на злату. Могу рећи да смо заслужили ову дуплу круну. Нема ништа боље.

Тридесеттрећи шампионски пехар и десета дупла круна за црвено-белог гиганта.

ККЖ Црвена звезда мтс: Елиот 5 (9ск 1ас 2укл 1блк), Наумчев 8 (3ск 2ас), Чорто, Бошњаковић, Зечевић (1ск), Катанић 18 (6ск 7ас 3укл), Јанковић 17 (8ск 1ас 1укл), Недељков 8 (3ск), Бојовић 5 (5ск 1блк), Мишељић 10 (1ск 4ас 4укл), Авлијаш 2 (2ск 3укл 1блк), Јовановић 2 (3ск 1ас). Тренер: Драган Вуковић.

Спортско друштво Црвена звезда честита кошаркашицама, стручном штабу, менаџменту и свима у ККЖ Црвена звезда на изузетном успеху и освајању 33. шампионске титуле, односно 10. дупле круне!

Извор: СДЦЗ, званичан сајт

Све вести можете коментарисати и на нашем ФОРУМ

Скочи на траку са алаткама