Фудбал Фудбал/Извештаји и анализе

ТСЦ – Црвена звезда 0:4 (0:1)

Фудбалери Црвене звезде су убедљиво савладали на гостовању екипу ТСЦ-а резултатом 4:0, у оквиру другог кола плеј-офа Суперлиге. Изабраници Дејана Станковића су одиграли добру утакмицу, и током већег дела меча контролисали дешавања на терену. Сусрет је обележио Мирко Иванић, који је фантастичном игром стигао до хет-трика, а тачку на меч ставио је Ел Фарду Бен. 

 

ТСЦ – Црвена звезда 0:4 (0:1)

Стадион: „ТСЦ Арена“, Бачка Топола.

Судија: Милош Милановић.

Стрелци: Иванић у 16, 64. и 67. и Бен у 72. минуту.

Жути картони: Ђаковац (ТСЦ), Саного (Црвена звезда).

ТСЦ: Филиповић, Варга, Чалушић (од 73. Крсмановић), Стојковић, Вукић, Бањац (од 83. Дукуре), Антонић, Станојев (од 46. Мирчевски), Ђаковац (од 73. Милићевић), Ратков (од 56. Станојловић), Бочкај.

Резерве: Јоргић, Станојловић, Милићевић, Мирчевски, Пинто, Крсмановић, Свилар, Шушњар, Дукуре, Долмагић, Крстић.

Црвена звезда: Борјан, Гајић, Драговић, Панков, Ераковић, Саного (од 83. Саного), Канга, Иванић (од од 73. Срнић), Бен (од 73. Охи), Катаи (од 83. Мотика), Павков (од 83. Станковић).

Резерве: Гордић, Гобељић, Ђурић, Крстичић, Станковић, Срнић, Станић, Радуловић, Мотика, Живковић, Охи.

Ритам утакмице је од самог старта био на врло високом нивоу, а изабраници Дејана Станковића су веома нападачки отворили меч. Прво велико узбуђење виђено је у шестом минуту, након добре акције. Гајић је прошао по десном боку и квалитетно центрирао дубоко у казнени простор, где је највиши у скоку био Павков, који је добро гађао главом у леву страну гола, али је Филиповић био довољно концентрисан. Наставили су црвено-бели да притискају противничку дефанзивну линију, па се труд и исплатио у 16. минуту. Катаи је правим слаломом по левом боку ушао у шеснаестерац, и послао оштар пас пред гол, где се правовремено нашао Иванић, којем није било тешко да угура лопту у празну мрежу, за заслужену предност наше екипе.

И након вођства, наши првотимци су наставили са одличном игром, па је тако у 19. минуту виђена нова прилика. Овог пута, Иванић и Катаи су заменили улоге, а након сјајног додавања, управо Звездина десетка је гађала са петнаестак метара, али је лопта завршила у рукама голмана домаћих. Прилике су наставиле да се ређају, а плејмејкер у 28. минуту је поново био Катаи. Пробио је по левом боку крилни нападач, и послао пас на ивицу казненог простора, где се нашао Канга, који се наместио и шутирао по земљи, али је лопта завршила поред леве стативе. Пред сам крај првог полувремена, могао је и Павков да се упише у листу стрелаца. Сјајно је Канга центрирао далеко на другу сативу, а Павков је побегао чувару и главом гађао први угао, међутим, није био довољно прецизан.

И у од почетка другог полувремена, наши фудбалери су наставили са офанзивном игром, а већ у 46. минуту виђено је ново узбуђење. Иванић је сјајно прошао по левој страни и послао оштру лопту у средину шеснаестерца, Бен је пропустио до Павкова, који је из прве „опалио“, али је шутирао преко гола. Десет минута касније, Иванић је поново могао да се упише у стрелце. Бен је одлично центрирао после прекида, а управо је везиста из Бачког Јарка сјајно скочио и добро шутирао главом, међутим лопта је завршила мало изнад пречке. У 64. минуту виђено је ново узбуђење. Канга је сјајном лоптом преко одбране нашао Иванића, који је из прве прецизним шутем погодио ближи угао.

Иванић је био је у центру пажње и у 67. минуту. Након гужве у шеснаестерцу, Иванић се фантастично снашао, и поред два противничка играча изборио позицију, и на мајсторски начин послао лопту у даљи угао, чиме је стигао до хет-трика. Црвено-бели су и поред три гола наставили да атакују на гол Филиповића, па је у 72. минуту виђено ново узбуђење. Иванић је добро гађао главом, а голман домаћих је само скренуо лопту до Бена, који је лагано спровео лопту у мрежу. Ређале су се прилике као на траци, а у 76. минуту мало је недостајало Павкову да се упише у стрелце. Примио је лопту Звездин нападач, ушао у казнени простор и снажно „пуцао“, али је пречка спречила промену резултата.

Извор: ФКЦЗ, званичан сајт

Све вести можете коментарисати и на нашем ФОРУМ

Додајте коментар

Кликните да бисте објавили коментар

Скочи на траку са алаткама