Fudbal Fudbal/Izveštaji i analize

Remi u 167. večitom derbiju

Fudbaleri Crvene zvezde su remizirali sa večitim rivalom rezultatom 0:0, u okviru prvog kola plej-ofa nacionalnog šampionata, čime smo zadržali prvu poziciju na tabeli Superlige. 

 

Crvena zvezda – Partizan 0:0

Stadion: „Rajko Mitić“.

Sudija: Srđan Jovanović.

Žuti kartoni: Rodić, Krstičić, Srnić, Ben, Pavkov (Crvena zvezda), Vujačić, Terzić (Partizan).

Crvena zvezda: Borjan, Pićini (od 46. Gajić), Eraković, Dragović, Rodić, Sanogo, Srnić (od 90. Krstičić), Kanga, Ivanić (od 70. Ben), Katai (od 90. Pankov), Ohi (od 46. Pavkov).

Rezerve: Gordić, Gajić, Gobeljić, Pankov, Đurić, Krstičić. Stanković, Falko, Motika, Ben, Pavkov.

Partizan: Stevanović, Miletić, Miljković, Vujačić, Urošević (od 46. Lutovac), Jojić (od 73. Marković), Zđelar, Jevtović, Terzić (od 90. Milovanović), Menig (od 87. Natho), Rikardo (od 90. Živković).

Rezerve: Popović, Saničanin, Natho, Baždar, Fejsa, Živković, Ostojić, Milovanović, Marković, Lutovac, Smiljanić.

Izabranici Dejana Stankovića su ušli u utakmicu vrlo koncentrisano, i dobrom igrom pre svega u defanzivnoj liniji nisu dozvoljavali protivniku da stvori bilo kakvu priliku za gol. Prvih petnaest minuta proteklo je u dosta tvrdoj igri na obe strane, te je glavni arbitar u više navrata morao da „secka“ igru i prekida napade. Prva ozbiljnija prilika viđena je u 23. minutu, nakon dobre kombinacije. Kanga je na levom boku odigrao do Kataija, koji je izborio poziciju, i sa ivice šesnaesterca snažno „opalio“, međutim, defanzivci gostiju su odbili loptu, te je naš tim od svega dobio samo korner. Dva minuta kasnije zapretili su i gosti kada je Terzić sa desetak metara prebacio gol Borjana. 

U 40. minutu ponovo su zapretili crveno-beli fudbaleri. Nakon brzog kontra napada, lopta je stigla do Kange, a gabonski reprezentativac je sa dvadesetak metara snažno „pucao“ u svom stilu, međutim lopta je završila u rukama čuvara mreže gostiju. Pred sam kraj prvog poluvremena, mogli su naši momci ponovo da zaprete. Nakon kombinacije sa Pićinijem na desnom boku, Kanga je centrirao duboko u kazneni prostor, ali je lopta preletela Ohija, te se na pautzu otišlo bez golova. 

Naši fudbaleri su dosta odlučnije ušli u drugi deo utakmice, pa je tako već u 48. minutu viđeno novo uzbuđenje. Katai je probio po levom boku i poslao loptu u prostor, a Rodić je pokazao koliko je snalažljiv, kada je i pored čuvara uspeo prvi da stigne do lopte i prebaci Stevanovića, ali u petercu nije bilo igrača u crveno-belim dresovima, pa se rezultat nije promenio. U 69. minutu zapretili su i gosti preko Meniga, ali je kapiten našeg tima Milan Borjan fantastičnom refleksnom intervencijom reagovao i poslao loptu u korner.  Novo uzbuđenje viđeno je u 83. minutu. Nakon odbijanca u kaznenom prostoru gostiju lopta je stigla do Pavkova, koji je sa ivice šesnaesterca opalio, ali je lopta završila preko gola. Meč je mirno priveden kraju od strane naših fudbalera pred kojima je još šest duela u borbi za šampionsku titulu, a podsetimo, od večitog rivala imamo dva boda više. 

Izvor: FKCZ, zvaničan sajt

Sve vesti možete komentarisati i na našem FORUM

Dodajte komentar

Kliknite da biste objavili komentar

Skoči na traku sa alatkama