Фудбал Фудбал/Извештаји и анализе

Реми у 167. вечитом дербију

Фудбалери Црвене звезде су ремизирали са вечитим ривалом резултатом 0:0, у оквиру првог кола плеј-офа националног шампионата, чиме смо задржали прву позицију на табели Суперлиге. 

 

Црвена звезда – Партизан 0:0

Стадион: „Рајко Митић“.

Судија: Срђан Јовановић.

Жути картони: Родић, Крстичић, Срнић, Бен, Павков (Црвена звезда), Вујачић, Терзић (Партизан).

Црвена звезда: Борјан, Пићини (од 46. Гајић), Ераковић, Драговић, Родић, Саного, Срнић (од 90. Крстичић), Канга, Иванић (од 70. Бен), Катаи (од 90. Панков), Охи (од 46. Павков).

Резерве: Гордић, Гајић, Гобељић, Панков, Ђурић, Крстичић. Станковић, Фалко, Мотика, Бен, Павков.

Партизан: Стевановић, Милетић, Миљковић, Вујачић, Урошевић (од 46. Лутовац), Јојић (од 73. Марковић), Зђелар, Јевтовић, Терзић (од 90. Миловановић), Мениг (од 87. Натхо), Рикардо (од 90. Живковић).

Резерве: Поповић, Саничанин, Натхо, Баждар, Фејса, Живковић, Остојић, Миловановић, Марковић, Лутовац, Смиљанић.

Изабраници Дејана Станковића су ушли у утакмицу врло концентрисано, и добром игром пре свега у дефанзивној линији нису дозвољавали противнику да створи било какву прилику за гол. Првих петнаест минута протекло је у доста тврдој игри на обе стране, те је главни арбитар у више наврата морао да „сецка“ игру и прекида нападе. Прва озбиљнија прилика виђена је у 23. минуту, након добре комбинације. Канга је на левом боку одиграо до Катаија, који је изборио позицију, и са ивице шеснаестерца снажно „опалио“, међутим, дефанзивци гостију су одбили лопту, те је наш тим од свега добио само корнер. Два минута касније запретили су и гости када је Терзић са десетак метара пребацио гол Борјана. 

У 40. минуту поново су запретили црвено-бели фудбалери. Након брзог контра напада, лопта је стигла до Канге, а габонски репрезентативац је са двадесетак метара снажно „пуцао“ у свом стилу, међутим лопта је завршила у рукама чувара мреже гостију. Пред сам крај првог полувремена, могли су наши момци поново да запрете. Након комбинације са Пићинијем на десном боку, Канга је центрирао дубоко у казнени простор, али је лопта прелетела Охија, те се на паутзу отишло без голова. 

Наши фудбалери су доста одлучније ушли у други део утакмице, па је тако већ у 48. минуту виђено ново узбуђење. Катаи је пробио по левом боку и послао лопту у простор, а Родић је показао колико је сналажљив, када је и поред чувара успео први да стигне до лопте и пребаци Стевановића, али у петерцу није било играча у црвено-белим дресовима, па се резултат није променио. У 69. минуту запретили су и гости преко Менига, али је капитен нашег тима Милан Борјан фантастичном рефлексном интервенцијом реаговао и послао лопту у корнер.  Ново узбуђење виђено је у 83. минуту. Након одбијанца у казненом простору гостију лопта је стигла до Павкова, који је са ивице шеснаестерца опалио, али је лопта завршила преко гола. Меч је мирно приведен крају од стране наших фудбалера пред којима је још шест дуела у борби за шампионску титулу, а подсетимо, од вечитог ривала имамо два бода више. 

Извор: ФКЦЗ, званичан сајт

Све вести можете коментарисати и на нашем ФОРУМ

Додајте коментар

Кликните да бисте објавили коментар

Скочи на траку са алаткама