Odbojka Odbojka/Izveštaji Odbojkašice SDCZ

Odbojkašice Crvene zvezde šampionke Srbije

Ub – Crvena zvezda. 0:3 (17:25, 19:25, 1325)

Dupla kruna je na Marakani. Odbojkašice Crvene zvezde nove su šampionke Srbije. U odlučujućoj, petoj utakmici finala plej-ofa pred prepunim tribinama Hale sportova na Ubu savladale su Ub 3:0 i pobedom u seriji 3:2 stigle do titule.

Prvi set u znaku Crvene zvezde. Osim početnog vođstva Ub je tokom perioda jurio rezultat. Zvezda je set prelomila kad je od 11:9 stigla do 17:9. Do kraja odbojkašice Uba su uspele da povežu dva puta po dva poena, spasile su jednu set loptu i to je bilo to. Zvezda je povela 1:0.

Drugi period Zvezda je dobro počela, do sredine seta imala konstantnu prednost, da bi tek kod vođstva Zvezde 11:7 Ub počeo da se budi Uspevale su domaće odbojkašice da se približe na samo dva poena minusa 14:16, ali je brza serija 4:0 crveno-bele devojke odvela na 20:16. Do kraja perioda Ub je spasio jednu set loptu, ali ne i drugu. Zvezda je povela 2:0.

Kad se očekivalo da Ub u trećem periodu krene na sve ili ništa, Zvezda je zapravo bila rezultatski najdominantnija. Kada su sredinom perioda crveno-bele otišle na +10 meč je i definitivno bio prelomljen. Rutinskom igrom do kraja Zvezda je stigla do drugog trofeja u sezoni.

Najefikaanija u timu Zvezde bila je Dajana Bošković sa 13 poena,.sa 10 poena je pratila Jelena Lazić.

Izvor: OKCZ, zvaničan sajt

Sve vesti možete komentarisati i na našem FORUM

Dodajte komentar

Kliknite da biste objavili komentar

Skoči na traku sa alatkama