Košarka Košarka/Izveštaji i analize

Crveno-beli korak bliže prvom mestu

Košarkaši Crvene zvezde mts pobedili su ekipu FMP-a u utakmici 26.kola regionalne lige 90-82 (21-25, 30-25, 24-12, 15-20) i tako sačuvali prvo mesto na tabeli.

Pred 1500 gledalaca u dvorani „Aleksandar Nikolić“ najefikasniji u ekipi Crvene zvezde mts bio je Mitrović sa 17 poena.

Meč u Beogradu opravdao je epitet derbija ove (poslednje) runde regularnog dela regionalne lige. Ekipa FMP-a je mnogo bolje otvorila utakmicu i na krilima vrlo raspoloženog Amerikanca Brajsa Džonsa povela sa 9-21, a na kraju prve deonice bilo je 21-25.

Gost je vodio do sredine druge deonice, (poslednji put najvećom prednošću 30-38), nakon čega je trener crveno-belih Dejan Radonjić zatražio tajm aut, a onda su njegovi izabranici korak po korak počeli da stižu tu prednost trojkama Davidovca i Voltersa, kao i vrlo zapaženom epizodom Mitrovića, koji je u finišu poluvremena ubacio 7 poena (dvojka, dvojka i slobodno bacanje i kasnije još jedan penal).

Konačan rezultat u prvom poluvremenu bio je 51-50.

U drugom poluvremenu crveno-beli su „stegli“ odbranu i nakon 54-52 i pogotka Pavićevića u 23.minutu, napravili veliku seriju 17-3 koju je trojkom pokrenuo Dobrić, i preuzeli kontrolu nad utakmicom, koju su nakon toga mirno priveli kraju i stigli do novih bodova.

U prvom meču koji je odigran sa poslednjim danima stare 2021.godine, crveno-beli su slavili u Železniku 98-74.

KK Crvena zvezda mts:
Lazarević 12, Volters 7, Davidovac 8, Mitrović 17, Kalinić 5, Dobrić 12, Holins 7, Ivanović 12, Marković 3, Vajt 7, Kuzmić, Topić.

Na ovom meču nisu igrali Lazić, Simonović, Cirbes i Vudragović.

Nakon ove utakmice crveno-bele očekuju dva gostovanja i zaostali mečevi u Podgorici i Čačku, kao i zaostala utakmica sa Igokeom u Beogradu 23.04 u hali Aleksandar Nikolić. Ekipi Crvene zvezde koja vodi na tabeli sa skorom 21-2, potrebna je još jedna pobeda iz naredna tri meča kako bi matematički osigurala prvo mesto pred plej-of.

Narednu utakmicu ekipa Crvene zvezde mts igra u subotu 16.04 u dvorani Morača u Podgorici protiv ekipe Budućnosti. Taj zaostali meč 15.kola na programu je od 21 sat.

Izvor: KKCZ, zvaničan sajt

Sve vesti možete komentarisati i na našem FORUM

Dodajte komentar

Kliknite da biste objavili komentar

Skoči na traku sa alatkama