Кошарка Кошарка/Извештаји и анализе

Црвено-бели корак ближе првом месту

Кошаркаши Црвене звезде мтс победили су екипу ФМП-а у утакмици 26.кола регионалне лиге 90-82 (21-25, 30-25, 24-12, 15-20) и тако сачували прво место на табели.

Пред 1500 гледалаца у дворани „Александар Николић“ најефикаснији у екипи Црвене звезде мтс био је Митровић са 17 поена.

Меч у Београду оправдао је епитет дербија ове (последње) рунде регуларног дела регионалне лиге. Екипа ФМП-а је много боље отворила утакмицу и на крилима врло расположеног Американца Брајса Џонса повела са 9-21, а на крају прве деонице било је 21-25.

Гост је водио до средине друге деонице, (последњи пут највећом предношћу 30-38), након чега је тренер црвено-белих Дејан Радоњић затражио тајм аут, а онда су његови изабраници корак по корак почели да стижу ту предност тројкама Давидовца и Волтерса, као и врло запаженом епизодом Митровића, који је у финишу полувремена убацио 7 поена (двојка, двојка и слободно бацање и касније још један пенал).

Коначан резултат у првом полувремену био је 51-50.

У другом полувремену црвено-бели су „стегли“ одбрану и након 54-52 и поготка Павићевића у 23.минуту, направили велику серију 17-3 коју је тројком покренуо Добрић, и преузели контролу над утакмицом, коју су након тога мирно привели крају и стигли до нових бодова.

У првом мечу који је одигран са последњим данима старе 2021.године, црвено-бели су славили у Железнику 98-74.

КК Црвена звезда мтс:
Лазаревић 12, Волтерс 7, Давидовац 8, Митровић 17, Калинић 5, Добрић 12, Холинс 7, Ивановић 12, Марковић 3, Вајт 7, Кузмић, Топић.

На овом мечу нису играли Лазић, Симоновић, Цирбес и Вудраговић.

Након ове утакмице црвено-беле очекују два гостовања и заостали мечеви у Подгорици и Чачку, као и заостала утакмица са Игокеом у Београду 23.04 у хали Александар Николић. Екипи Црвене звезде која води на табели са скором 21-2, потребна је још једна победа из наредна три меча како би математички осигурала прво место пред плеј-оф.

Наредну утакмицу екипа Црвене звезде мтс игра у суботу 16.04 у дворани Морача у Подгорици против екипе Будућности. Тај заостали меч 15.кола на програму је од 21 сат.

Извор: ККЦЗ, званичан сајт

Све вести можете коментарисати и на нашем ФОРУМ

Скочи на траку са алаткама