Košarka Košarka/Najava utakmica

Crveno-beli dočekuju FMP (ponedeljak, 18)

Košarkaši Crvene zvezde mts nakon završene sezone u Evroligi i važne pobede nad aktuelnim šampionom ekipšom Anadolu Efesa, okreću se obavezama u regionalnom takmičenju.

Crveno bele koji su i pored velikih obaveza u Evroligi, napornog kalendara i puno problema sa povredama igrača i Kovidom, uspeli da dođu do prvog mesta, očekuju 4 utakmice (tri zaostale) kako bi osigurali prednost domaćeg terena u doigravanju i odmor u prvoj rundi plej ofa (u kome igraju ekipe od 3. do 6.mesta).

Prvi protivnik u ponedeljak od 18 časova je ekipa FMPa. Utakmica se igra u hali “Aleksandar Nikolić”. Tim iz Železnika je trenutno na deobi petog i šestog mesta sa ekipom Igokee, i sa osiguranim plasmanom u plej of.

U prvom meču koji je odigran sa poslednjim danima stare 2021.godine, crveno beli su slavili u Železniku 98:74.

Pred ovaj meč trener Dejan Radonjić neće moći da računa na kapitena Branka Lazića i Maika Cirbesa:

– Ekipa FMPa je mnogo puta ove sezone pokazala da može da parira svim ekipama u ligi. Sa naše strane, potrebno je da zadržimo nivo koncentracije i uprkos izuzetno teškom rasporedu imamo potrebnu energiju da opravdamo ulogu favorita u ovoj utakmici – rekao je trener crveno-belih.

Ognjen Kuzmić: – Očekuje nas meč sa ekipom FMP koja je odigrala jako dobro dosadašnje mečeve i namučila praktično sve favorite za najviši plasman. Mladi su uz pomoć nekoliko iskusnijih igrača, igraju dobro i sa mnogo energije. Učesnici su plej ofa što govori o njihovom učinku i kvalitetu. Završili smo Evroligu na pravi način, imali smo dva dana da se pripremimo za ovaj meč koji je vrlo važan za nas. Ulazimo u finiš i seriju od 4 utakmice u narednih 13 dana u regionalnom takmičenju i ovaj prvi u nizu moramo da odigramo sa mnogo energije.

Karte za meč Crvena zvezda mts – FMP Meridianbet koji se igra u ponedeljak od 18 sati već su puštene u prodaju po standardnim cenama, a nakon ove utakmice crveno bele očekuju dva gostovanja i zaostali mečevi u Podgorici i Čačku.

Izvor: KKCZ, zvaničan sajt

Sve vesti možete komentarisati i na našem FORUM

Dodajte komentar

Kliknite da biste objavili komentar

Skoči na traku sa alatkama