Кошарка Кошарка/Најава утакмица

Црвено-бели дочекују ФМП (понедељак, 18)

Кошаркаши Црвене звезде мтс након завршене сезоне у Евролиги и важне победе над актуелним шампионом екипшом Анадолу Ефеса, окрећу се обавезама у регионалном такмичењу.

Црвено беле који су и поред великих обавеза у Евролиги, напорног календара и пуно проблема са повредама играча и Ковидом, успели да дођу до првог места, очекују 4 утакмице (три заостале) како би осигурали предност домаћег терена у доигравању и одмор у првој рунди плеј офа (у коме играју екипе од 3. до 6.места).

Први противник у понедељак од 18 часова је екипа ФМПа. Утакмица се игра у хали “Александар Николић”. Тим из Железника је тренутно на деоби петог и шестог места са екипом Игокее, и са осигураним пласманом у плеј оф.

У првом мечу који је одигран са последњим данима старе 2021.године, црвено бели су славили у Железнику 98:74.

Пред овај меч тренер Дејан Радоњић неће моћи да рачуна на капитена Бранка Лазића и Маика Цирбеса:

– Екипа ФМПа је много пута ове сезоне показала да може да парира свим екипама у лиги. Са наше стране, потребно је да задржимо ниво концентрације и упркос изузетно тешком распореду имамо потребну енергију да оправдамо улогу фаворита у овој утакмици – рекао је тренер црвено-белих.

Огњен Кузмић: – Очекује нас меч са екипом ФМП која је одиграла јако добро досадашње мечеве и намучила практично све фаворите за највиши пласман. Млади су уз помоћ неколико искуснијих играча, играју добро и са много енергије. Учесници су плеј офа што говори о њиховом учинку и квалитету. Завршили смо Евролигу на прави начин, имали смо два дана да се припремимо за овај меч који је врло важан за нас. Улазимо у финиш и серију од 4 утакмице у наредних 13 дана у регионалном такмичењу и овај први у низу морамо да одиграмо са много енергије.

Карте за меч Црвена звезда мтс – ФМП Меридианбет који се игра у понедељак од 18 сати већ су пуштене у продају по стандардним ценама, а након ове утакмице црвено беле очекују два гостовања и заостали мечеви у Подгорици и Чачку.

Извор: ККЦЗ, званичан сајт

Све вести можете коментарисати и на нашем ФОРУМ

Скочи на траку са алаткама