Fudbal Fudbal/Izveštaji i analize

Crvena zvezda – Radnički 1923 4:1 (1:0)

Fudbaleri Crvene zvezde su savladali ekipu Radničkog 1923 rezultatom 4:1, u okviru 30. kola nacionalnog šampionata. Izabranici Dejana Stankovića su dobrom igrom stigli do rutinske pobede, i upisali vrlo bitna tri boda u borbi za titulu. Sredinom prvog dela igre Slavoljub Srnić je doveo naš tim do prednosti, a u 52. minutu, pogodio je El Fardu Ben, nakon asistencije Aleksandra Kataija. Pobedu je potvrdio Mirko Ivanić lepim golom u 56. minutu, a debitantski pogodak u crveno-belom dres postigao je Nemanja Motika u 79. minutu

 

Crvena zvezda – Radnički 1923 4:1 (1:0)

Stadion: „Rajko Mitić“.

Sudija: Danilo Nikolić.

Strelci: Srnić u 26, Ben u 52, Ivanić u 56. i Motika u 79. minutu za Crvenu zvezdu, a Maksimović u 86. minutu za Radnički.

Žuti karton: Damjanac (Radnički).

Crvena zvezda: Gordić, Gajić, Pankov, Dragović, Rodić (od 60. Pićini), Krstičić, Srnić, Ivanić (od 60. Motika), Ben (od 73. Stanković), Katai (od 60. Stanić), Ohi (od 46. Pavkov).

Rezerve: Popović, Gobeljić, Pićini, Đurić, Stanković, Stanić, Motika, Radulović, Falko, Pavkov.

Radnički: Lukić, Damjanac, Milisavljević (od 83. Srnić), Kovačević, Varjačić, Piščević, Andrić, M. Vidović, Brnović (od 64. Maksimović), Mirić, Tomić (od 73. Trifunović).

Rezerve: Raičević, Lazović, Kovačević, U. Vidović, Maksimović, Ilić, Milikić, Blagojević, Janković, Srnić, Trifunović.

Izabranici Dejana Stankovića su od starta vršili pritisak na defanzivnu lininju protivnika, i nastojali da prodorima po bokovima dođu do prilike za gol. Prvo veliko uzbuđenje viđeno je u 15. minutu. Ivanić je poslao sjajan pas u prostor za Kataija, koji je ušao u kazneni prostor i gađao dalji ugao, ali je lopta završila tik pored dalje stative. Samo minut kasnije usledilo je novo uzbuđenje. Katai  je uposlio Ohija u „srcu“ šesnaesterca, ali je šut norveškog napadača sa desertak metara završio za malo preko gola.

Nastavili su crveno-beli da pritiskaju gostujuću odbranu, pa je tako nova prilika viđena u 25. minutu. Pankov je dobio loptu na polovini protivnika, izborio poziciju i sa dvadesetak metara snažno „opalio“ u desni ugao gola koji čuva Lukić, ali je lopta „prozujala“ pored desne stative. Već u narednom minutu trud naših fudbalera se isplatio. Nakon gužve pred golom, Andrić je nespretno reagovao, lopta je stigla do Srnića, koji je majstorski iz gotovo „mrtvog“ ugla snažno šutirao u prvi ugao i pogodio, za zasluženu prednost našeg tima.

Prilike su nastavile da se ređaju, pa se tako u šansi našao i Gajić. Izbio je desni bek sam na dvadesetak metara od gola,namestio se i „pucao“, ali nije bio dovoljno precizan. U 30. minutu i Katai je mogao da se upiše u strelce. Dobro se snašao kapiten na današnjoj utakmici na ivici kaznenog prostora, izborio poziciju i šutirao desnom nogom, ali je lopta završila u rukama golmana gostiju. Mogao je i Srnić po drugi put da zatrese mrežu u 34. minutu, kada je snažno šutirao u desnu stranu gola, ali je Lukić bio dovoljno koncentrisan i odbranio.

U istom ritmu naši prvotimci su počeli i drugi deo igre, pa je tako u 52. minutu viđeno novo uzbuđenje. Katai je pokazao kakav pregled igre ima, i kroz gužvu poslao loptu na drugu stativu, gde se našao Ben, kojem nije bilo teško da u situaciji „jedan na jedan“ pogodi mrežu. Tri minuta kasnije viđen je novi pogodak kada je Gajić prošao po desnom boku i uposlio Ivanića, a on bez oklevanja pogodio dalji ugao sa desetak metara.

Pobedu je zapečatio Nemanja Motika, postigavši debitantski gol u 79. minutu. Majstorski je Srnić petom uposlio talentovanog fudbalera, a krilni napadač je na sjajan način preciznim udarcem pogodio „malu“ mrežu gola Radničkog. Počasni pogodak za goste delo je Maksimovića u 86. minutu, kada je uprkos intervencijama i Gordića i Dragovića, uspeo da se upiše u strelce.

Izvor: FKCZ, zvaničan sajt

Sve vesti možete komentarisati i na našem FORUM

Dodajte komentar

Kliknite da biste objavili komentar

Skoči na traku sa alatkama