Фудбал Фудбал/Извештаји и анализе

Црвена звезда – Раднички 1923 4:1 (1:0)

Фудбалери Црвене звезде су савладали екипу Радничког 1923 резултатом 4:1, у оквиру 30. кола националног шампионата. Изабраници Дејана Станковића су добром игром стигли до рутинске победе, и уписали врло битна три бода у борби за титулу. Средином првог дела игре Славољуб Срнић је довео наш тим до предности, а у 52. минуту, погодио је Ел Фарду Бен, након асистенције Александра Катаија. Победу је потврдио Мирко Иванић лепим голом у 56. минуту, а дебитантски погодак у црвено-белом дрес постигао је Немања Мотика у 79. минуту

 

Црвена звезда – Раднички 1923 4:1 (1:0)

Стадион: „Рајко Митић“.

Судија: Данило Николић.

Стрелци: Срнић у 26, Бен у 52, Иванић у 56. и Мотика у 79. минуту за Црвену звезду, а Максимовић у 86. минуту за Раднички.

Жути картон: Дамјанац (Раднички).

Црвена звезда: Гордић, Гајић, Панков, Драговић, Родић (од 60. Пићини), Крстичић, Срнић, Иванић (од 60. Мотика), Бен (од 73. Станковић), Катаи (од 60. Станић), Охи (од 46. Павков).

Резерве: Поповић, Гобељић, Пићини, Ђурић, Станковић, Станић, Мотика, Радуловић, Фалко, Павков.

Раднички: Лукић, Дамјанац, Милисављевић (од 83. Срнић), Ковачевић, Варјачић, Пишчевић, Андрић, М. Видовић, Брновић (од 64. Максимовић), Мирић, Томић (од 73. Трифуновић).

Резерве: Раичевић, Лазовић, Ковачевић, У. Видовић, Максимовић, Илић, Миликић, Благојевић, Јанковић, Срнић, Трифуновић.

Изабраници Дејана Станковића су од старта вршили притисак на дефанзивну линињу противника, и настојали да продорима по боковима дођу до прилике за гол. Прво велико узбуђење виђено је у 15. минуту. Иванић је послао сјајан пас у простор за Катаија, који је ушао у казнени простор и гађао даљи угао, али је лопта завршила тик поред даље стативе. Само минут касније уследило је ново узбуђење. Катаи  је упослио Охија у „срцу“ шеснаестерца, али је шут норвешког нападача са десертак метара завршио за мало преко гола.

Наставили су црвено-бели да притискају гостујућу одбрану, па је тако нова прилика виђена у 25. минуту. Панков је добио лопту на половини противника, изборио позицију и са двадесетак метара снажно „опалио“ у десни угао гола који чува Лукић, али је лопта „прозујала“ поред десне стативе. Већ у наредном минуту труд наших фудбалера се исплатио. Након гужве пред голом, Андрић је неспретно реаговао, лопта је стигла до Срнића, који је мајсторски из готово „мртвог“ угла снажно шутирао у први угао и погодио, за заслужену предност нашег тима.

Прилике су наставиле да се ређају, па се тако у шанси нашао и Гајић. Избио је десни бек сам на двадесетак метара од гола,наместио се и „пуцао“, али није био довољно прецизан. У 30. минуту и Катаи је могао да се упише у стрелце. Добро се снашао капитен на данашњој утакмици на ивици казненог простора, изборио позицију и шутирао десном ногом, али је лопта завршила у рукама голмана гостију. Могао је и Срнић по други пут да затресе мрежу у 34. минуту, када је снажно шутирао у десну страну гола, али је Лукић био довољно концентрисан и одбранио.

У истом ритму наши првотимци су почели и други део игре, па је тако у 52. минуту виђено ново узбуђење. Катаи је показао какав преглед игре има, и кроз гужву послао лопту на другу стативу, где се нашао Бен, којем није било тешко да у ситуацији „један на један“ погоди мрежу. Три минута касније виђен је нови погодак када је Гајић прошао по десном боку и упослио Иванића, а он без оклевања погодио даљи угао са десетак метара.

Победу је запечатио Немања Мотика, постигавши дебитантски гол у 79. минуту. Мајсторски је Срнић петом упослио талентованог фудбалера, а крилни нападач је на сјајан начин прецизним ударцем погодио „малу“ мрежу гола Радничког. Почасни погодак за госте дело је Максимовића у 86. минуту, када је упркос интервенцијама и Гордића и Драговића, успео да се упише у стрелце.

Извор: ФКЦЗ, званичан сајт

Све вести можете коментарисати и на нашем ФОРУМ

Додајте коментар

Кликните да бисте објавили коментар

Скочи на траку са алаткама