Фудбал Фудбал/Најава утакмица

Станковић: Верујемо у оно што радимо, идемо ка завршном циљу

Фудбалери Црвене звезде сутра од 17 часова дочекују Раднички из Крагујевца у оквиру 30. кола Суперлиге Србије, а шеф стручног штаба нашег тима Дејан Станковић изнео је очекивања пред наредни дуел у националном првенству.

 

-Имамо свој циљ, ово је само једна од утакмица како би га остварили. Идемо на три бода, знамо да ћемо имати једног организованог противника који у последњих шест утакмица има четири победе и два нерешена резултата. Играју тврдо, чврсто и одговорно. Биће доста тешко, али не и немогуће за наш тим. Верујем у нас и у оно што радимо, а то показујемо на утакмицама. Ово је само један меч у низу који нас води ка завршном циљу – рекао је Станковић.

Истакао је млади стручњак поштовање тренеру екипе из Крагујевца, уједно некадашњем првотимцу и шефу стручног штаба Црвене звезде.

-Ненад Лалатовић је неко ко је одлучио да се врати у српски фудбал и преузме екипу која је у том тренутку била последња на табели, а то говори о квалитету, храбрости и вери у оно што ради. По мени је Лалатовић један од најбољих тренера са ових простора. Ово није ствар “улизивања” нити хваљења, то причају резултати. У свакој екипи, у  којој је био Лалатовић, је имала препознатљив начин приступа утакмици током свих 90 минута. Његове екипе играју агресивно, знају тачно шта раде, како стоје на терену и како могу да казне противника. Лалатовићу могу само да честитам на свему што је урадио до сада, био је храбар кроз фудбалску каријеру, а кроз тренерску је то безброј пута показао.

Страхиња Ераковић ће пропустити наредни меч у домаћем шампионату, а Дејан Стаковић истиче да зна ко ће испунити правило бонус фудбалера против Радничког 1923.

-Одлучили смо ко ће бити бонус. Имамо још данашњи тренинг, као и увек пар ситница и детаља, али знамо већ ко ће почети утакмицу.  Не могу да издиктирам стартере, бонусе и шпицеве. Имамо један протокол када играмо на три дана. Користимо сваки моменат да се опоравимо и користимо сваки минут да спремимо утакмицу. Данашњи тренинг улази у тај циклус, тако да ћемо да видимо како се ко опоравио. Павков и Охи су поделили минутажу у купу, што је био циљ. Такође, циљ је био да Саного одигра 45 минута зато што пропушта сутрашњу утакмицу. Има неко ко ће играти доста, а гледаћамо колико год можемо да будемо прави и да одморимо оног ко је одиграо доста минута од почетка ове полусезоне.

Осврнуо се Дејан Станковић на повреду Гелора Канге коју је Габонац задобио на утакмици Купа Србије против ТСЦ-а.

-Повреда је под контролом. Познајемо Кангу, ако буде имао један процентан шансе да игра – он ће играти. Повреда је била после пет минута и то на два места, а он ако изађе из игре, значи да се десио озбиљан проблем. Гледаће цео стручни штаб, као и медицински блок да га што пре вратимо у тренажни процес.

Причао је млади тренер о статусу Страхиње Ераковића, као и о претњи суспензије Милана Родића због парних жутих картона.

-Рекао сам шта мислим о Ераковићу, стандардан је првотимац Црвене звезде и тако се опходимо према њему. Има сву подршку овог света, а на њему је да се из утакмице из утакмицу потврђује и доказује. Родић има много искуства и доста одиграних мечева, неко је ко зна колика је важност сутрашње утакмице, а тако дербија и свега што нас чека у плеј-офу. Сигурно ће бити опрезан, али утакмица може свашта да донесе. Познавајући га, има искуства и само је потребна додатна опрезност.

Осврнуо се Станковић на дуел четвртине финала Лиге Европе између Браге и Ренџерса.

-Гледао сам утакмицу, после меча остао је још већи жал што нисмо успели да направимо чудо, или не чудо, можда смо једноставно заслужили да прођемо. Жао ми је што нисмо ми били у Браги уместо Ренџерса, али терен је једино мерило, а резултат је такав какав јесте. Окрећемо се нашим обавезама да се спремимо у овој сезони можда за нешто што можемо да очекујемо следеће, у неком јачем такмичењу – закључио је Станковић.

Извор: ФКЦЗ, званичан сајт

Све вести можете коментарисати и на нашем ФОРУМ

Додајте коментар

Кликните да бисте објавили коментар

Скочи на траку са алаткама