Košarka Košarka/Izveštaji i analize

Zvezda se pobedom oprostila od ovosezonske Evrolige

Košarkaši Crvene zvezde, pobedom protiv Efesa, oprostili su se od ovosezonske Evrolige.

Nije izgledalo da će crveno-beli ostvariti pobedu u večerašnjem susretu jer su gosti iz Istanbula već u prvoj četvrtini vodili i sa 11 poena prednosti (16:27). Ipak, puleni Dejana Radonjića su već u drugoj četvrtini stefnuli odbranu što je dalo rezultata, pa se na odmor otišlo sa nerešenim rezultatom 40:40. U tom periodu igra Zvezda je primila svega 11 poena!
Još bolje su naši košarkaši otvorili treći period u kome su došli i do 10 poena prednosti (61:51), ali su dozvolili gostima ponovo da se vrate u meč, a dodatni pritisak je stvorio Larkin koji je doslovno u poslednjoj sekundi pogodio trojku i smanjio na 65:62.
U oslednjem periodu viđena je velika borba. Ekipe su se smenjivale u vođstvu, a u jednom trenutku je izgledalo da će Efes ipak odneti pobedu kada su trojkom Larkina otišli na 6 poena prednosti (74:80). Ipak, crveno-beli se nisu predavali i uz odličnu podršku sa tribina smogli su snage da se vrate u meč, a pred sam kraj i da ga preokrenu u svoju korist i zasluženo slave rezultatom 93:85.

Najefikasniji u redovima Crvene zvezde, aujedno i najzaslužniji za ovu pobedu, bio je Nikola Kalinić sa 16 poena, 10 skokova i 8 asistencija. Sa po 15 poena pratili su ga Ognjen Dobrić i Nejt Volters, dok je 11 poena dodao Luka Mitrović, a 10 Dejan Davidovac.

Sve vesti možete komentarisati i na našem FORUM

Dodajte komentar

Kliknite da biste objavili komentar

Skoči na traku sa alatkama