Кошарка Кошарка/Извештаји и анализе

Звезда се победом опростила од овосезонске Евролиге

Кошаркаши Црвене звезде, победом против Ефеса, опростили су се од овосезонске Евролиге.

Није изгледало да ће црвено-бели остварити победу у вечерашњем сусрету јер су гости из Истанбула већ у првој четвртини водили и са 11 поена предности (16:27). Ипак, пулени Дејана Радоњића су већ у другој четвртини стефнули одбрану што је дало резултата, па се на одмор отишло са нерешеним резултатом 40:40. У том периоду игра Звезда је примила свега 11 поена!
Још боље су наши кошаркаши отворили трећи период у коме су дошли и до 10 поена предности (61:51), али су дозволили гостима поново да се врате у меч, а додатни притисак је створио Ларкин који је дословно у последњој секунди погодио тројку и смањио на 65:62.
У оследњем периоду виђена је велика борба. Екипе су се смењивале у вођству, а у једном тренутку је изгледало да ће Ефес ипак однети победу када су тројком Ларкина отишли на 6 поена предности (74:80). Ипак, црвено-бели се нису предавали и уз одличну подршку са трибина смогли су снаге да се врате у меч, а пред сам крај и да га преокрену у своју корист и заслужено славе резултатом 93:85.

Најефикаснији у редовима Црвене звезде, ауједно и најзаслужнији за ову победу, био је Никола Калинић са 16 поена, 10 скокова и 8 асистенција. Са по 15 поена пратили су га Огњен Добрић и Нејт Волтерс, док је 11 поена додао Лука Митровић, а 10 Дејан Давидовац.

Све вести можете коментарисати и на нашем ФОРУМ

Скочи на траку са алаткама