Fudbal Fudbal/Izveštaji i analize

Crvena zvezda – TSC 4:0 (1:0)

Fudbaleri Crvene zvezde su savladali TSC rezultatom 4:0 u okviru četvrtfinalnog susreta Kupa Srbije. Izabranici Dejana Stankovića su tokom cele utakmice diktirali tempo i bili bolji rival na terenu, i zasluženo upisali pobedu. Mrežu gostiju“načeo“ je Aleksandar Katai u 6.minutu sa „kreča“, a na isti način u u 56. minutu pogodio je i El Fardu Ben. Ivanić je u 74. minutu potvrdio pobedu, a konačan rezuultat postavio je El Fardu Ben u 80. minutu svojim drugim pogotkom na meču.

 

Crvena zvezda – TSC 4:0 (1:0)

Stadion: „Rajko Mitić“.

Sudija: Lazar Lukić.

Strelci: Katai u 6. (jedanaesterac), Ben u 56. (jedanaesterac) i 80. i Ivanić u 74. minutu.

Žuti kartoni: Katai, Sanogo, Gajić (Crvena zvezda), Petrović, Tomanović (TSC).

Crveni karton: Đakovac (TSC).

Crvena zvezda: Borjan, Gajić, Eraković, Dragović, Rodić, Sanogo (od 46. Ben), Kanga (od 9. Krstičić), Srnić, Ivanić (od 75. Motika), Katai (od 75. Stanić), Ohi (od 46. Pavkov).

Rezerve: Popović, Gobeljić, Pankov, Đurić, Krstičić, Stanić, Motika, Radulović, Ben, Živković, Pavkov.

TSC: Jorgić, Varga, Stojković, Tomanović, Stanojlović, Vukić (od 78. Mirčevski), Banjac (od 78. Milićević), Stanojev (od 85. Šušnjar), Petrović (od 78. Krsmanović), Đakovac, Bočkaj (od 85. Dukure).

Rezerve: Filipović, Ćalušić, Milićević, Mirčevski, Krsmanović, Svilar, Šušnjar, Dukure, Dolmagić, Ratkov.

Crvena zvezda je od starta utakmice krenula da pritiska protivnika, pa je tako već u drugom minutu viđeno prvo ozbiljnije uzbuđenje. Kanga je dobro centrirao duboko u kazneni prostor, gde se najšao Katai, koji je dobro primio loptu, ali je nakon gužve jedan od defanzivaca gostiju izbacio loptu van terena. Pritiskali su naši fudbaleri i u nastavku, pa je tako već u šestom minutu naš tim došao do zaslužene prednosti. Tomanović je nepropisno startovao na Ohija, a glavni arbitar je bez previše razmišljanja pokazao na belu tačku. Katai je preuzeo odgovornost, stao kraj lopte, i preciznim udarcem poslao loptu uz levu stativu, za rano vođstvo crveno-belih.

Već u devetom minutu, viđena je nova šansa. Nakon kombinacije Ivanića i Ohija na levom boku, upravo norveški napadač je uzeo loptu, izborio poziciju, i sa ivice kaznenog prostora oštro gađao dalji ugao, ali je lopta „prozujala“ pored desne stative. Nekoliko sekundi kasnije, Dejan Stanković je bio prinuđen da izvrši prvu izmenu, jer se Kanga požalio na povredu, pa se u igri umesto njega našao Krstičić.

U 23. minutu, viđeno je novo veliko uzbuđenje. Ponovo se Katai našao u prilici, kada se nakon sjajne lopte izvukao iza odbrane gostiju i izbio „oči u oči“ sa Jorgićem, ali je njegov šut otišao preko gola. Crveno- beli su u nastavku bili potpuno dominantni tim na terenu, i kroz pas igru kontrolisali dešavanja na travnatoj podlozi. Pred kraj prvog dela igre, zapretili su i gosti preko Petrovića, ali bezuspešno.

Drugi deo igre crveno-beli su otpočeli napadački kao i prvo poluvreme, pa je već u 48. minutu rezultat mogao da se promeni. Katai je primio loptu na dvadesetak metara od gola, i „opalio“, ali nije bio dovoljno precizan. U 56. minutu viđeno je novo uzbuđenje pred golom gostiju. Đakovac je na nepropisan način zaustavio Pavkova, a glavni arbitar je odmah dosudio penal, i pokazao crveni karton defanzivcu gostujućeg tima. Kraj lopte je stao Ben, i fantastičnuim udarcem u levi ugao duplirao prednost našeg kluba.

Pitanje pobednika bilo je rešeno u 74. minutu. Ben je sjajno probio po desnom boku, i poslao loptu na ivicu kaznenog prostora, a prvi do nje je stigao Mirko Ivanić, koji je sa dvadesetak metara iz prve „pucao“ po zemlji uz desnu stativu i pogodio za treći gol naše ekipe. Konačan rezultat postavio je Ben u 80. minutu kada se našao pred Jorgićem, a za napadača sa Komora su takve situacije poslastica. 

Izvor: FKCZ, zvaničan sajt

Sve vesti možete komentarisati i na našem FORUM

Dodajte komentar

Kliknite da biste objavili komentar

Skoči na traku sa alatkama