Košarka Košarka/Ženska košarka Košarka/Izveštaji i analize

Zvezda povela u polufinalnoj seriji plej-ofa

Košarkašice Crvene zvezde mts savladale su Vojvodinu 021 u polufinalnoj seriji plej-ofa ŽKLS u hali „Basket siti“ 67-59 (20-15, 22-14, 9-14, 16-16) i stekle prednost pred drugi meč u Novom Sadu, koji je na programu u sredu.

Oporavile su se Jelena Jovanović i Kendrian Eliot, a osim Dunje Zečević sve igračice je imao na raspolaganju trener Dragan Vuković na startu borbe za odbranu šampionskog trofeja, koju je Zvezda započela uspešno, i pored dva lica u dva poluvremena.

I tako su crveno-bele i krenule, šampionski. Serija 10-0 kombinovanim poenima Nevene Naumčev (dve trojke) i Aleksandre Katanić, i punih pet minuta bila bez primljenog koša. Sara Lumis je prekinula seriju našeg tima, da bi Maša Janković i novom trojkom Marija Avlijaš vratili Zvezdi kontrolu, (15-6). Ali finiš poluvremena je pripao gošćama. U naredna tri minuta Vojvodina 021 se preko Vladane Vujisić, koja je ubacila šest poena u seriji 9-2, vratila u meč, ali je Jelena Jovanović pogodila uz faul za 20-15 za kraj prvih deset minuta.

Serija između dve četvrtine je produžena do 7-0, a u tim momentima Milina Mišeljić je sa penala održavala prednost Crvene zvezde mts, (26-19). Maša Janković se razigrala u drugom delu četvrtine, a Kendrian Eliot prve poene postigla sa penala u finišu, da bi dvocifrenu prednost svojoj ekipi vratila trojkom Mišeljićeva na 1.30 do poluvremena, (35-25). Između vezanih poena Lene Radulović na drugoj strani, Milina Mišeljić je upisala nove poene posle prodora, uzvratila i Aleksandra Katanić, a Maša Janković uz zvuk sirene pogodila za tri poena i donela 42-29 za kraj poluvremena.

Dobro prvo poluvreme, kontrola igre, kontrola skoka i rezultata, samo 29 dozvoljenih protivniku, nisu nagoveštavali probleme u nastavku. Zvezda je ušla seriju grešaka, Vojvodina 021 mini serijom uspela da se približi, ali je Milica Bojović posle šest minuta igre u trećem kvartalu, „izrudarila“ poene posle ofanzivnog skoka, uz faul i pokrenula seriju 7-0, (49-34). Grub i nesmotren faul u kontranapadu Sare Lumis nad Mašom Janković je poremetio ritam našeg tima, pa je u narednih četiri minuta novosadska ekipa novom serijom 9-2, uz sedam poena Vladane Vujisić i trojku uz zvuk sirene, u poslednjih deset minuta ušla sa osam poena minusa, 51-43.

Vujisić je nastavila svoju seriju i u poslednjoj četvrtini i dovela svoju ekipu na prag potpunog povratka u meč i samo minus četiri na polovini četvrte deonice, 58-54. Aleksandra Katanić i Kendrian Eliot su odbile i taj nalet protivnica, ali je kapiten Vojvodine 021 Jovana Jovović kreirala mini seriju i trojkom postavila 62-59 pred ulazak u poslednji minut meča. Ali, nisu crveno-bele dozvolile iznenađenje i odigrale su finiš stabilno i sigurno. Aleksandra Katanić je kompletirala dabl-dabl i flouterom pokrenula seriju, koju je dobrom odbranom, zatim skokom i asistencijom obezbedila Nevena Naumčev za Kendrian Eliot i konačnih 67-59.

Maša Janković je predvodila ekipu sa 14 poena, novi dabl-dabl učinak ostvarila Aleksandra Katanić sa 12 poena i 10 skokova, Milina Mišeljić je ubacila 9 poena, Kendrian Eliot 8.

Drugi meč finalne serije na programu je u sredu, u hali u Petrovaradinu.

KKŽ Crvena zvezda mts: Eliot 8 (2sk 2as 1ukl 2blk), Naumčev 7 (4sk 4as 3ukl), Čorto, Bošnjaković, Katanić 12 (10sk 3as 2ukl 1blk), Spasovski, Janković 14 (4sk 4as 4ukl 1blk), Nedeljkov 2 (2sk), Bojović 5 (3sk), Mišeljić 9 (8sk 1ukl 1blk), Avlijaš 7 (1sk), Jovanović 3 (3sk 1as). Trener: Dragan Vuković.

Izvor: SDCZ, zvaničan sajt

Sve vesti možete komentarisati i na našem FORUM

Dodajte komentar

Kliknite da biste objavili komentar

Skoči na traku sa alatkama