Vaterpolo Vaterpolo/Izveštaji SDCZ

Zvezda nadigrala Partizan u prvom meču polufinala plej-ofa

U prvoj utakmici polufinala plej-ofa, vaterpolistkinje Crvene zvezde pobedile su na Banjici Partizan rezultatom 18:13 (5:2, 4:3, 5:6, 4:2) i tako su stekle prednost pred revanš, koji je na programu sledeće nedelje na Dorćolu.

Partizan je odlično krenuo i poveo je u drugom minutu 2:0, ali su se potom razigrale i crveno-bele, koje su sa pet golova u nizu preokrenule i na kraju prvog perioda Zvezda je vodila 5:2. Redom su pogađale Tijana Lukić, Ana Mamoglu, Andrea Gašić, Jana i Iva Lujić.

Seriju su produžile Sesilija Diaz Mesa i Tatjana Teodorović u drugom periodu, da bi se i domaći klub potom probudio, pa je Ana Milićević sa dva gola prekinula veliki nalet Zvezde, koja je na poluvremenu vodila 9:5, posle dva pogotka Hristine Ilić.

Ekipa Ivana Filipića održavala je tri do četiri gola prednosti u nastavku, a u četvrtoj četvrtini je dodatno uvećala razliku i došla je do važne pobede pred revanš, s obzirom da se u polufinalu plej-ofa igraju samo dve utakmice i gleda se ukupan rezultat.

Najefikasnija je bila Hristina Ilić sa četiri gola, Diaz Mesa je dodala tri, a po dva puta su precizne bile Iva Lujić, Ana Mamoglu i Andrea Gašić. Kod Partizana su prednjačile Ana Milićević i Mila Gluščević sa po četiri pogotka, dok su Maja Mandić i Kristina Miladinović dodale po dva.

Partizan – Crvena zvezda 13:18 (2:5, 3:4, 6:5, 2:4)

PARTIZAN: Karličić, Ignjić, K. Trmčić, A. Milićević 4, A. Trmčić, Rudić 1, Gluščević 4, D. Milićević, Markov, Mandić 2, Miladinović 2, Andrejić, Đorđević, Nastić. Trener: Hodžić.

CRVENA ZVEZDA: Lazić, Pejčić, J. Lujić 1, Tedorović 1, I. Lujić 2, Mamoglu 2, Milovanović, Lukić 1, Mesa 3, Ilić 4, Gašić 2, Anastasijević 1. Trener: Filipić.

Izvor: SDCZ, zvaničan sajt

Sve vesti možete komentarisati i na našem FORUM

Dodajte komentar

Kliknite da biste objavili komentar

Skoči na traku sa alatkama