Fudbal Fudbal/Izveštaji i analize

Radnički Niš – Crvena zvezda 1:5 (1:1)

Fudbaleri Crvene zvezde su slavili u Nišu na gostovanju Radničkom rezultatom 5:1, u okviru 29. kola nacionalnog šampionata. Izabranici Dejana Stankovića su pružili još jednu odličnu partiju i upisali važna tri boda u borbi za titulu. Meč je protekao u znaku Aleksandra Kataija koji je odigrao fantastičan meč, i upisavši het-trik i asistenciju bio jedan od najzaslužnijih za pobedu našeg tima. Konačan rezultat postavili su “džokeri” El Fardu Ben i Nenad Krstičić. 

 

Radnički Niš – Crvena zvezda 1:5 (1:1)

Stadion: „Čair“, Niš.

Sudija: Milan Mitić.

Strelci: Mitrović u 33. minutu za Radnički, a Katai u 25, 48 i 62, Ben u 75. i Krstičić u 86. minutu za Crvenu zvezdu.

Žuti kartoni: Savić (Radnički), Eraković, Sanogo (Crvena zvezda).

Crveni karton: Savić (Radnički).

Radnički: Dujmović, Jamkam, Kovačević (od 66. Arsić), Mićibući (od 77. Živojinović), Vujadinović, Mitrović, Pavlov (od 63. Jovanović), Mlađović, Savić, Mesarović (od 77. Kasalica), Aksentijević (od 63. Ćirković).

Rezerve: Drobnjak, Bogdanović, Bjeličić, Štulić, Kasalica, Arsić, Tomić, Ćirković, Jovičić, Živojinović, Jovanović.

Crvena zvezda: Borjan, Gajić, Eraković, Dragović, Rodić (od 82. Gobeljić), Sanogo (od 82. Motika), Kanga, Ivanić (od 46. Ben), Katai (od 82. Krstičić), Pavkov, Ohi (od 56. Srnić).

Rezerve: Gordić, Gobeljić, Đurić, Krstičić, Srnić, Stanić, Motika, Radulović, Živković, Ben.

 

Dosta otvorena igra viđena je od samog starta meča na obe strane, a izabranici Dejana Stankovića su kroz pas igru pokušavali da pronađu „rupu“ u odbrani protivnika. Prva prilika pred golom domaćih viđena je u 11. minutu. Ivanić je oboren na tridesetak metara od gola, a glavni arbitar je odmah dosudio prekršaj. Katai je stao kraj lopte, i snažno pucao u desnu stranu, međutim, lopta je otišla preko gola. Već u narednom napadu, ponovo je zapretila Zvezdina „desetka“ nakon dobrog kontra napada, ali je lopta završila u rukama Dujmovića.

U 17. minutu, viđeno je novo uzbuđenje. Ponovo je Katai probio, ovog puta po desnom boku, ušao u sredinu, i poslao pas na dalju stativu ka Pavkovu, ali je snažnom centarforu našeg tima lopta pobegla u gol aut. Pet minuta kasnije nova prilika i ponovo je u centru pažnje bio Katai. Fantastično je Zvezdin krilni napadač prošao po levoj strani, ušao u kazneni prostor i gađao dalji ugao, ali je lopta „prozujala“ pored desne stative. Trud naših fudbalera isplatio se u 25. minutu. Rodić je dobro probio po levom boku, pokazao sjajnu kontrolu lopte i centrirao iz nezgodne situacije na sam peterac, a tamo se usamljen našao upravo Katai, koji je skočio i glavom poslao loptu u levu stranu gola, za zasluženu prednost crveno-belih.

Novo uzbuđenje viđeno je u 33. minutu. Nakon kontra napada, Mitrović je izbio sam pred Borjana i pogodio za izjednačenje. Nakon gola, izabranici Dejana Stankovića su nastavili da pritiskaju protivničku defanzivnu liniju, a u 37. minutu ponovo se u prilici našao Katai. Kanga je dobro centrirao sa desne ivice šesnaesterca, a upravo Katai se dobro kretao i u padu šutirao, ali je lopta završila preko gola. U 39. minutu malo je falilo da crveno-beli ponovo dođu do predosti. Nakon velike gužve u kaznenom prostoru posle kornera, Ivanić je „opalio“ sa pet metara, međutim prečka je sprečila promenu rezultata. Potom su i Ohi i Pavkov mogli da se upišu u listu strelaca, ali je odbrana domaćih izbacila loptu. Pred kraj prvog dela igre, Savić je zaradio drugi žuti karton posle neopreznog starta nad Kataijem, te je tako naš tim do kraja meča igrao sa igračem više.

Zvezda je još silovitije ušla u drugo poluvreme, pa je tako već u 48. minutu naš tim stigao do prednosti. Dragović je bio taj koji je uputio kvalitetan centaršut na drugu stativu, Eraković je glavom spustio loptu, koja je zakačila Mlađovića i stigla pred sam gol do Kataija, kojem nije bilo teško da je sprovede u mrežu i po drugi put se upiše u strelce.

Kontrolisali su naši fudbaleri dešavanja na terenu u nastavku, a nova prilika viđena je u 60. minutu. Nakon što je Katai dobro istrčao napad, lopta je stigla do Gajića, koje je sa desne strane ušao u sredinu i šutirao, međutim, lopta je završila u rukama golmana domaćih. Prilike su nastavile da se ređaju kao na traci, a u 62. minutu Katai je fantastičnu partiju krunisao het-trikom. Ponovo se Rodić našao u ulozio asistenta, kao i kod prvog gola, a „Zvezdina desetka“ se ponovo ubacila iz drugog plana, i glavom poslala loptu u mrežu pored Dujmovića koji nije bio dovoljno skoncentrisan.

U 75. minutu, tri boda je zapečatio El Fardu Ben, posle udarca iz ugla. Kanga je izveo korner na prvu stativu, maestralni Katai je glavom asistirao upravo za napadača sa Komorskih ostrva, koji je bez problema ugurao loptu u mrežu. Konačan rezultat postavio je Nenad Krstičić u 86. minutu i to pravom majstorijom. Odigrao je dupli pas sa Pavkovim, izbio pred Dujmovića, sjajno ga predriblao i pogodio praznu mrežu. 

Izvor: FKCZ, zvaničan sajt

Sve vesti možete komentarisati i na našem FORUM

Dodajte komentar

Kliknite da biste objavili komentar

Skoči na traku sa alatkama