Фудбал Фудбал/Извештаји и анализе

Раднички Ниш – Црвена звезда 1:5 (1:1)

Фудбалери Црвене звезде су славили у Нишу на гостовању Радничком резултатом 5:1, у оквиру 29. кола националног шампионата. Изабраници Дејана Станковића су пружили још једну одличну партију и уписали важна три бода у борби за титулу. Меч је протекао у знаку Александра Катаија који је одиграо фантастичан меч, и уписавши хет-трик и асистенцију био један од најзаслужнијих за победу нашег тима. Коначан резултат поставили су “џокери” Ел Фарду Бен и Ненад Крстичић. 

 

Раднички Ниш – Црвена звезда 1:5 (1:1)

Стадион: „Чаир“, Ниш.

Судија: Милан Митић.

Стрелци: Митровић у 33. минуту за Раднички, а Катаи у 25, 48 и 62, Бен у 75. и Крстичић у 86. минуту за Црвену звезду.

Жути картони: Савић (Раднички), Ераковић, Саного (Црвена звезда).

Црвени картон: Савић (Раднички).

Раднички: Дујмовић, Јамкам, Ковачевић (од 66. Арсић), Мићибући (од 77. Живојиновић), Вујадиновић, Митровић, Павлов (од 63. Јовановић), Млађовић, Савић, Месаровић (од 77. Касалица), Аксентијевић (од 63. Ћирковић).

Резерве: Дробњак, Богдановић, Бјеличић, Штулић, Касалица, Арсић, Томић, Ћирковић, Јовичић, Живојиновић, Јовановић.

Црвена звезда: Борјан, Гајић, Ераковић, Драговић, Родић (од 82. Гобељић), Саного (од 82. Мотика), Канга, Иванић (од 46. Бен), Катаи (од 82. Крстичић), Павков, Охи (од 56. Срнић).

Резерве: Гордић, Гобељић, Ђурић, Крстичић, Срнић, Станић, Мотика, Радуловић, Живковић, Бен.

 

Доста отворена игра виђена је од самог старта меча на обе стране, а изабраници Дејана Станковића су кроз пас игру покушавали да пронађу „рупу“ у одбрани противника. Прва прилика пред голом домаћих виђена је у 11. минуту. Иванић је оборен на тридесетак метара од гола, а главни арбитар је одмах досудио прекршај. Катаи је стао крај лопте, и снажно пуцао у десну страну, међутим, лопта је отишла преко гола. Већ у наредном нападу, поново је запретила Звездина „десетка“ након доброг контра напада, али је лопта завршила у рукама Дујмовића.

У 17. минуту, виђено је ново узбуђење. Поново је Катаи пробио, овог пута по десном боку, ушао у средину, и послао пас на даљу стативу ка Павкову, али је снажном центарфору нашег тима лопта побегла у гол аут. Пет минута касније нова прилика и поново је у центру пажње био Катаи. Фантастично је Звездин крилни нападач прошао по левој страни, ушао у казнени простор и гађао даљи угао, али је лопта „прозујала“ поред десне стативе. Труд наших фудбалера исплатио се у 25. минуту. Родић је добро пробио по левом боку, показао сјајну контролу лопте и центрирао из незгодне ситуације на сам петерац, а тамо се усамљен нашао управо Катаи, који је скочио и главом послао лопту у леву страну гола, за заслужену предност црвено-белих.

Ново узбуђење виђено је у 33. минуту. Након контра напада, Митровић је избио сам пред Борјана и погодио за изједначење. Након гола, изабраници Дејана Станковића су наставили да притискају противничку дефанзивну линију, а у 37. минуту поново се у прилици нашао Катаи. Канга је добро центрирао са десне ивице шеснаестерца, а управо Катаи се добро кретао и у паду шутирао, али је лопта завршила преко гола. У 39. минуту мало је фалило да црвено-бели поново дођу до предости. Након велике гужве у казненом простору после корнера, Иванић је „опалио“ са пет метара, међутим пречка је спречила промену резултата. Потом су и Охи и Павков могли да се упишу у листу стрелаца, али је одбрана домаћих избацила лопту. Пред крај првог дела игре, Савић је зарадио други жути картон после неопрезног старта над Катаијем, те је тако наш тим до краја меча играо са играчем више.

Звезда је још силовитије ушла у друго полувреме, па је тако већ у 48. минуту наш тим стигао до предности. Драговић је био тај који је упутио квалитетан центаршут на другу стативу, Ераковић је главом спустио лопту, која је закачила Млађовића и стигла пред сам гол до Катаија, којем није било тешко да је спроведе у мрежу и по други пут се упише у стрелце.

Контролисали су наши фудбалери дешавања на терену у наставку, а нова прилика виђена је у 60. минуту. Након што је Катаи добро истрчао напад, лопта је стигла до Гајића, које је са десне стране ушао у средину и шутирао, међутим, лопта је завршила у рукама голмана домаћих. Прилике су наставиле да се ређају као на траци, а у 62. минуту Катаи је фантастичну партију крунисао хет-триком. Поново се Родић нашао у улозио асистента, као и код првог гола, а „Звездина десетка“ се поново убацила из другог плана, и главом послала лопту у мрежу поред Дујмовића који није био довољно сконцентрисан.

У 75. минуту, три бода је запечатио Ел Фарду Бен, после ударца из угла. Канга је извео корнер на прву стативу, маестрални Катаи је главом асистирао управо за нападача са Коморских острва, који је без проблема угурао лопту у мрежу. Коначан резултат поставио је Ненад Крстичић у 86. минуту и то правом мајсторијом. Одиграо је дупли пас са Павковим, избио пред Дујмовића, сјајно га предриблао и погодио празну мрежу. 

Извор: ФКЦЗ, званичан сајт

Све вести можете коментарисати и на нашем ФОРУМ

Додајте коментар

Кликните да бисте објавили коментар

Скочи на траку са алаткама