Odbojka Odbojka/Izveštaji Odbojkašice SDCZ

Ub vratio “brejk” i izjednačio na 1:1

Odbojkašice Crvene zvezde poražene su od Uba u drugom meču finalne serije plej-ofa Banka Poštanska štedionica Superlige Srbije, maksimalnim rezultatom po setovima 10:25, 20:25, 19:25. Rezultat je 1:1 a serija se vraća u Ub.

Suprotna lica obe ekipe u odnosu na prvi meč. Ub je na Banjici bio potpuno dominantan i uspeo je da odmah vrati brejk, posle poraza na svom terenu u nedelju.

U ranoj fazi prvog seta Ub je stigao do prednosti preko Aleksandre Gligorić i Sofije Medić (6:11), da bi Ljiljana Ranković posle tajm-auta Milana Gršića potvrdila prednost svoje ekipe. Ana Jakšić je razigrala svoje saigračice, vrlo brzo su gošće došle do dvocifrene razlike (8:18), a zatim i nastavile seriju poena do 10:25 za 0:1.

I u drugom setu gošće su prelomile meč u ranoj fazi. Razliku od četiri poena su kontrolisale do finiša, a zatim postepeno i povećavale. Ljiljana Ranković je donela svojoj ekipi šest set lopti, Zvezda uspela da spasi dve, a kapiten aktuelnog šampiona, Rankovićeva iskoristila treću za velikih 2:0 u setovima, 20:25.

Nije Crvena zvezda danas imala rešenja za ritam protivnika. Ub je koristio svaku grešku i u ranoj fazi stizao do prednosti, koju je održavao do kraja. Tako je bilo i u trećem setu. Gošće su povele 2:7, uz četiri poena iz bloka i dva as servisa, a nakon tajma-auta crveno-bele su uspele da stignu do 12:12 posle pet vezanih poena. Nije bilo neizvesnosti koja se očekivala, usledila je nova serija poena raspoloženog protivnika koji se „odlepio“ na 14:19, a Ljiljana Ranković predvodila svoju ekipu do osam meč lopti. Uspešna je bila Aleksandra Janjić, ali njena imenjakinja na drugoj strani, Gligorić, uzvraća i donosi pobedu i izjednačenje Ubu – 19:25, 1:1.

Najefikasnije u redovima Crvene zvezde bile su Dajana Bošković i Jelena Lazić sa po 8 poena, Božica Marković je osvojila šest.

Treći meč finalne serije na programu je u subotu, 2. aprila na Ubu. Skor u seriji je 1:1. Šampionski pehar osvojiće ekipa koja prva dođe do tri pobede.

CRVENA ZVEZDA – UB 0:3 (10:25, 20:25, 19:25)
Beograd, hala: USC „Voždovac“. Gledalaca: 600. Sudije: Aleksandar Petrović i Svetlana Zotović. Trajanje meča: 64 minuta.

CRVENA ZVEZDA: Taubner, Živojinović 2, Milojević (libero), Marković 6, Drča, Sajić, Milunović, Đorđević, Lazić 8, Janjić 1, Delić 5, Stanković (libero), Bošković 8, Rodić 1. Trener: Milan Gršić.

UB: K.Đorđević (libero), S.Đurđević (libero), Gligorić 13, Jakšić 2, Novosel, Vučićević, Veselinović, Lukić, Petranović, Ranković 16, Erić 7, Kecman 15, Đorđević, Medić 9. Trener: Marijana Boričić

Izvor: OKCZ, zvaničan sajt

Sve vesti možete komentarisati i na našem FORUM

Dodajte komentar

Kliknite da biste objavili komentar

Skoči na traku sa alatkama