Одбојка Одбојка/Извештаји Одбојкашице СДЦЗ

Уб вратио “брејк” и изједначио на 1:1

Одбојкашице Црвене звезде поражене су од Уба у другом мечу финалне серије плеј-офа Банка Поштанска штедионица Суперлиге Србије, максималним резултатом по сетовима 10:25, 20:25, 19:25. Резултат је 1:1 а серија се враћа у Уб.

Супротна лица обе екипе у односу на први меч. Уб је на Бањици био потпуно доминантан и успео је да одмах врати брејк, после пораза на свом терену у недељу.

У раној фази првог сета Уб је стигао до предности преко Александре Глигорић и Софије Медић (6:11), да би Љиљана Ранковић после тајм-аута Милана Гршића потврдила предност своје екипе. Ана Јакшић је разиграла своје саиграчице, врло брзо су гошће дошле до двоцифрене разлике (8:18), а затим и наставиле серију поена до 10:25 за 0:1.

И у другом сету гошће су преломиле меч у раној фази. Разлику од четири поена су контролисале до финиша, а затим постепено и повећавале. Љиљана Ранковић је донела својој екипи шест сет лопти, Звезда успела да спаси две, а капитен актуелног шампиона, Ранковићева искористила трећу за великих 2:0 у сетовима, 20:25.

Није Црвена звезда данас имала решења за ритам противника. Уб је користио сваку грешку и у раној фази стизао до предности, коју је одржавао до краја. Тако је било и у трећем сету. Гошће су повеле 2:7, уз четири поена из блока и два ас сервиса, а након тајма-аута црвено-беле су успеле да стигну до 12:12 после пет везаних поена. Није било неизвесности која се очекивала, уследила је нова серија поена расположеног противника који се „одлепио“ на 14:19, а Љиљана Ранковић предводила своју екипу до осам меч лопти. Успешна је била Александра Јањић, али њена имењакиња на другој страни, Глигорић, узвраћа и доноси победу и изједначење Убу – 19:25, 1:1.

Најефикасније у редовима Црвене звезде биле су Дајана Бошковић и Јелена Лазић са по 8 поена, Божица Марковић је освојила шест.

Трећи меч финалне серије на програму је у суботу, 2. априла на Убу. Скор у серији је 1:1. Шампионски пехар освојиће екипа која прва дође до три победе.

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА – УБ 0:3 (10:25, 20:25, 19:25)
Београд, хала: УСЦ „Вождовац“. Гледалаца: 600. Судије: Александар Петровић и Светлана Зотовић. Трајање меча: 64 минута.

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Таубнер, Живојиновић 2, Милојевић (либеро), Марковић 6, Дрча, Сајић, Милуновић, Ђорђевић, Лазић 8, Јањић 1, Делић 5, Станковић (либеро), Бошковић 8, Родић 1. Тренер: Милан Гршић.

УБ: К.Ђорђевић (либеро), С.Ђурђевић (либеро), Глигорић 13, Јакшић 2, Новосел, Вучићевић, Веселиновић, Лукић, Петрановић, Ранковић 16, Ерић 7, Кецман 15, Ђорђевић, Медић 9. Тренер: Маријана Боричић

Извор: ОКЦЗ, званичан сајт

Све вести можете коментарисати и на нашем ФОРУМ

Додајте коментар

Кликните да бисте објавили коментар

Скочи на траку са алаткама