Кошарка Кошарка/Извештаји и анализе

Рутинска победа црвено-белих против Крке

Једна четвртина била је довољна да Црвена звезда у потпуности оправда улогу фаворита. Након прилично изједначеног првог периода, у другој четвртини се само једна екипа питала за дешавања на терену. Тај период игре решен је у корист црвено-белих резултатом 27:9 и изабраници Дејана Радоњића су стекли убедљиву предност – 45:24.

15. минут утакмице био је резервисан и за деби јуниора Николе Топића, играча са великим звездашким и играчким педигреом. Наследник легенде Црвене звезде, Миленка Топића, је провео нешто више од пет минута на паркету у другој четвртини и побрао све симпатије публике. Веома брзо постао је и најмлађи стрелац у богатој историји КК Црвена звезда. Млади Топић тек у августу пуни 17 година.

До краја утакмице није било никакве неизвесности, а Дејан Радоњић је расподелио минутажу потпуно свестан да следе велики изазови и потрошња. Већ у петак Црвена зведа гостује минхенском Бајерну, а само два дана касније и Жалгирису у Каунасу.

На овој утакмици сви играчи Црвене звезде су се уписали у стрелце, а најефикаснији био је Огњен Кузмић који је уз девет поена уписао и 11 скокова.

Црвена звезда мтс – Крка 76:56 (18:15, 27:9, 19:14, 12:18)

Црвена звезда мтс: Лазаревић 8, Волтерс 9, Давидовац 2, Митровић 7, Калинић 6, Добрић 7, Симоновић 6 (5ск), Ивановић 8, Марковић 2, Вајт 8, Кузмић 9 (11ск), Топић 4 (5ас).

Дејан Радоњић:

– Оправдали смо улогу фаворита и успели да контролишемо утакмицу што је било најважније. Жесток ритам, проблеми су ту, а ми ћемо се трудити да будемо најбољи могући до краја. Добро је што у АБА лиги имамо још четири меча, а треба да остваримо две победе за теоретско прво место. Ипак, идемо дан по дан.

Свако гледа из различитих аспеката, а ја који сам ту са њима има различитих ситуација. Некада је фаза замора психичког и физичког производ бројних утакмица и путовања. Ми нисмо одиграли како смо планирали меч, али треба погледати да је огромна потрошња овакав распоред који ми играмо, а поготово сада када надокнађујемо заостале утакмице. Без Холинса, Лазића и Цирбеса смо. Добар баланс смо направили између АБА лиге и Евролиге, успели смо све то да издржимо током сезоне.

Лазић је сигурно ван терена још не мање од месец дана, а Холинс ће јако тешко бити у ростеру за наредну утакмицу. Надам се да ће се опоравити и да ће бити добро када буде било важно да нам донесе оно што нам треба.

Ми смо нашим играма показали да има утакмица када можемо да причамо о пласману у Топ 8. Не бих улазио у сферу одлучујућих мечева и сличних анализа. Знамо да играмо против добрих противника следећи меч и две утакмице после тога. У овом саставу морамо да превазиђемо проблеме и одиграмо изнад наших могућности да бисмо уписали још неку победу до краја.

О Топићу…

– Рад га чека и да се развија.

Извор: ККЦЗ, званичан сајт

Све вести можете коментарисати и на нашем ФОРУМ

Скочи на траку са алаткама