Rukomet Rukomet/Izveštaji SDCZ

Vrbas – Crvena zvezda 34:36 (14:20)

Rukometašice Crvene zvezde ostvarile su prvu pobedu u ARKUS ligi za žene, crveno-bele su slavile u Vrbasu 36:34 (20:14). Nažalost, pobeda nije pomogla u borbi za opstanak, ali značiće mnogo u građenju povratka u elitu.

Crvena zvezda je odigrala možda i najbolju utakmicu u sezoni, i jasno je da je pritisak učinio svoje u borbi za opstanak. Ovog puta Zvezdine devojke nisu poklekle u finišu i bodovi su stigli na Marakanu.

Osim početka meča, kada je domaća ekipa preko Muedeb otvorila meč sa dva gola, Vrbas je kontrolisao prednost do 10.minuta kada je Zvezda serijom 4:0 preuzela meč u svoje ruke. Na gol je stala Jelena Ninković koja je potvrdila dobru formu i sa nekoliko odbrana omogućila kontranapade, u kojima je sigurna bila Isidora Bogunović. Zvezdina igra je dobijala na brzini tokom meča, uglavnom su kontrama i brzim centrom izabranice Vesne Bojković lomile otpor Vrbasa. Nekoliko efektnih pogodaka je postigla, po navici, Andrea Boner. Pri kraju poluvremena Zvezda je novom serijom 4:0 i golovima sa krila stigla do 14:20 za poluvreme.

I u nastavku, potpuno sigurne crveno-bele, koristile su svaku grešku protivnica, i do 40.minuta primile samo 20 golova, (20:27). Vrbas je uspeo da u finišu pripreti i stigne do minusa od tri gola, ali je Andrea Boner postigla još jedan sjajan pogodak sa igračem manje i rešila pitanje pobednika. Iva Andrić je krunisala svoju igru priznanjem za igračicu utakmice, a konačan rezultat postavila je Marina Tomić.

Andrea Boner i Isidora Bogunović su postigle po 8 golova, Iva Andrić 6, Jelena Kostrešević, Jelena Zečević i Kristina Cvijanović po 4.

U narednom kolu protivnik je Beograd.

VRBAS – CRVENA ZVEZDA 34:36 (14:20)
Vrbas, hala
: CFK „Drago Jovović“. Gledalaca: 150. Sudije: Ivan Kolavčić i Bojan Kolavčić (Beograd). Isključenja: Vrbas 6, Crvena zvezda 10 minuta. Sedmerci: Vrbas 7(5), Crvena zvezda 2(2).

VRBAS: Holc Makedo 5(2), Ribeiro Diaz 8, Petrović 1, Radulović, Stanić 1, Silva Simionato 2, Braga Nascimento 2, Peruničić, Cvetković, Tomić 9(3), Muedeb 3, Simić 3, Rojević, Bulatović. Trener: Milutin Lučić

CRVENA ZVEZDA: Ninković, Petković, Boner 8(2), Đurković 1, Đorđević 1, Jelić, Stašić, Cvijanović 4, A.Krća, Vidić, Bogunović 8, Zečević 4, Kostrešević 4, Andrić 6. Trener: Vesna Bojković.

Izvor: SDCZ, zvaničan sajt

Sve vesti možete komentarisati i na našem FORUM

Dodajte komentar

Kliknite da biste objavili komentar

Skoči na traku sa alatkama