Vaterpolo Vaterpolo/Izveštaji SDCZ

Vaterpolist posle peteraca bez polufinala plej-ofa

Vaterpolisti Crvene zvezde nakon dramatične završnice i peteraca poraženi su od Šapca u četvrtfinalnoj seriji plej-ofa Superlige. I na 25.maju bilo je 9:9, posle peteraca Šabac je slavio 2:4, ukupno 11:13.

Osim u prvom periodu koji je završen 3:3, Šabac je imao dva gola prednosti, koje je stekao u drugom periodu i održavao do finiša. Crvena zvezda je dva puta stizala do izjednačenja, Stojanović vraćao Šabac, a nakon što je pet minuta pre kraja Mišović odbranio peterac Šulcu, Zvezda se probudila. Subotić je pogodio iz peterca, Marković izjednačio na 8:8, da bi Stojanović i Subotić još jednom bili strelci za 9:9.

U poslednjem minutu Zvezda je imala dva napada za pobedu i propustila veliku šansu. Basara je pogodio prečku, a Marković nije uspeo da odbitak sprovede u mrežu, pogodio je stativu. U narednom napadu Đurđić nije bio precizan, a Basara je izblokirao poslednji napad gostiju i usledili su peterci.

Za Šabac su bili precizni Marković, Šulc, golman Filipović i Stanić, dok su posle pogodaka Radovića i Basare, promašili Đurđić i Gajić i Filipović je ponovo bio heroj svog tima.

Najefikasniji u redovima Crvene zvezde bio je Gavril Subotić sa 3 gola. Zvezdu očekuju dueli sa Proleterom u borbi od 5. do 8.mesta. Igra se na dve pobede.

U utorak se nastavlja Liga šampiona, Zvezda gostuje u Hanoveru.

CRVENA ZVEZDA – ŠABAC 9:9 (3:3, 1:3, 2:2, 3:1), posle peteraca 2:4 – 11:13
Beograd, bazen: „25.maj/MGM“. Sudije: Raković-Krstonošić i Stanojević. Isključenja: Crvena zvezda 10, Šabac 19 minuta. Peterci: Crvena zvezda 1(1), Šabac 1(0).

CRVENA ZVEZDA: Mišović, Trtović, Đurđić, Marković 1, Subotić 4(1), Milojević, Pješivac 1, Basara 1, Rađen, Vukićević 1, Stojanović, Radović 1, Ivanović, Gajić. Trener: Dejan Savić

ŠABAC: Filipović, Fogel, Marković 1, Repanović 2, Kopcev, Maraš, Mitrović, Stanić, Tubić, Šulc, Stojanović 5, Tonković, Vukadinović, Ćetković 1. Trener: Nemanja Lišanin

Izvor: SDCZ, zvaničan sajt

Sve vesti možete komentarisati i na našem FORUM

Tagovi

Dodajte komentar

Kliknite da biste objavili komentar

Skoči na traku sa alatkama