Odbojka Odbojka/Izveštaji Odbojkašice SDCZ

Crveno-bele pobedile Ub i povele 1:0 u finalnoj seriji plej-ofa

Odbojkašice Crvene zvezde zabeležile su pobedu u prvom meču finala plej-ofa Superlige Srbije. Na gostovanju je savladan Ub, maksimalno 3:0.

Meč su bolje otvorile domaće odbojkašice koje su već u ranoj fazi seta stekle prednost koja se kretala do +5. Sredinom perioda imale su 17:12, ali je Zvezda odličnom igrom napravila seriju 5:0 i stigla do izjednačenja. Ub je bar privremeno zaustavio seriju Zvezde i sprečio potpuni preokret, uspeo da u narednim minutima diktira rezultat, ali kad su crveno-bele stigle do 21:21 više nisu smanjivale pritisak i ovaj period igre dobile 25:21 i povele 1:0,

Na krilima preokreta u prvom setu Zvezda je drugi period od starta kontrolisala i igru i rezultat. Odmah su povele, a tokom seta prednost povećavale i ona se tokom većeg dela seta kretala do +5. Ub je u par navrata uspeo da se približi na samo dva poena, ali bi Zvezda vrlo brzo razliku vratila na pet poena. Na kraju seta 25:17 za vođstvo 2:0.

Želele su domaće odbojkašice da u trećem period naprave preokret, ali su crveno-bele i u ovom setu zadržale svoju igru, svoj ritam i nisu dozvolile Ubu da ozbiljnije zapreti. Tokom celog perioda su bile u vođstvu i ovaj set dobile 25:16, za maksimalnu pobedu 3:0 i vođstvo 1:0 u finalnoj seriji.

Sa 17 poena Dajana Bošković je bila najefikasnija na meču, u timu Uba Ljiljana Ranković je upisala 13 poena.

Druga utakmica na programu je u sredu, 30. marta na Banjici od 16,30. Titulu šampiona osvojiće ekipa koja prva dođe do tri pobede.

Izvor: OKCZ, zvaničan sajt

Sve vesti možete komentarisati i na našem FORUM

Dodajte komentar

Kliknite da biste objavili komentar

Skoči na traku sa alatkama