Кошарка Кошарка/Извештаји и анализе

Црвена звезда дочекује Крку (понедељак, 18 часова)

Кошаркаши Црвене звезде мтс играју у понедељак меч 24.кола регионалне лиге против екипе Крке из Новог Места.

Меч се игра од 18 часова у хали Александар Николић, а ова утакмица представља и увертиру пред два везана евролигашка гостовања екипама Бајерна (петак) и Жалгириса (недеља, заостала утакмица).

Меч са тимом који је тренутно у великој борби за опстанак у лиги црвено бели ће дочекати без повређених Холинса, Лазића и Цирбеса, а и поред чињенице да је наш тим велики фаворит у овом мечу, прва утакмица ове сезоне у Новом Месту и драматична победа црвено-белих представљају добар подсетник пред утакмицу која следи:

– Имали смо тешко гостовање у Берлину, а претходна два дана искористили смо да се освежимо и припремимо за наредне утакмице. И даље смо некомплетни, јесмо фаворит који жели бодове у утакмици у понедељак, али добро је присетити се прве утакмице у Новом Месту и то нам је било једно од најтежих гостовања ове сезоне. Зато желимо да одиграмо мотивисано и озбиљно од старта, да оправдамо улогу фаворита, и додјемо до победе за почетак још једне врло тешке недеље и два ЕЛ гостовања која нам следе у Минхену и Каунасу – рекао је тренер црвено-белих Дејан Радоњић.

Лука Митровић: – Имамо улогу фаворита у овом мечу, али то морамо да оправдамо и добром игром на терену. Знате како смо дошли до победе у Новом Месту после много борбе и великог заостатка. Та утакмица испоставило се била је једно од највећих искушења у досадашњем току лиге. Зато желимо да добро уђемо у меч, оправдамо улогу фаворита и дођемо до победе.

Ово ће бити 28. дуел два тима у регионалном такмичењу, црвено-бели имају 21. победу, а у првом мечу сезоне поенима Калинића Црвена звезда је славила 71:70 у дворани Леон Штукељ.

Карте за ову утакмицу продају се од четвртка, као и за меч са Анадолу Ефесом који је на програму 8.априла.

Меч у хали Александар Николић игра се од 18 часова.

Извор: СДЦЗ, званичан сајт

Све вести можете коментарисати и на нашем ФОРУМ

Скочи на траку са алаткама