Кошарка Кошарка/Извештаји и анализе

Тесан пораз Црвене звезде у Берлину

Кошаркаши Црвене звезде мтс нису успели да прекину неугодну традицију. Берлинска Алба уписала је и седму узастопну победу против црвено-белих резултатом 74-70.

Ни овог пута неизвесност није изостала, виђена је велика борба, али је Алба била спретнија и срећнија у преломним моментима. Имали су изабраници Дејана Радоњића своје шансе, заслужили су их борбеном игром, али је увек мало фалило да преузму контролу над утакмицом. Поглед на статистику рећи ће да је велики број промашених слободних бацања (12/19) и слабији шут за три поена (6/22) коштао Црвену звезду велике победе, али то је био и скок у завршници сусрета, јер је домаћин у пресудним моментима два пута долазио до поена након офанзивног скока.

Разлог пораза може се потражити и у изостанку два веома битна играча у ротацији, капитена Бранка Лазића и Остина Холинса. Њихова енергија би била веома значајна у овом мечу, а скраћена ротација је свакако имала огроман утицај у завршници с обзиром на огромну потрошњу у физички захтевној утакмици.

Сјајну утакмицу одиграо је Нејт Волтерс који је постигао 18 поена, а његова рола је посебно била сјајна у великом резултатском повратку црвено-белих. Наиме, почетак утакмице је припао Алби која је имала и 11 поена предности у другој четвртини (28-17). Црвена звезда се вратила уз помоћ сјајне одбране, али и феноменалних рола поменутог Волтерса и Дејана Давидовца који је у 14. минуту погодио прву тројку за своју екипу баш када је прекинуо серију ривала (28-20).

Црвена звезда се потпуно вратила, чак и преокренула резултат (31-32) и од тог тренутка до саме завршнице виђен је потпуни егал. Дејан Давидовац је чак 32 секунде пре краја новом тројком вратио наду, али ипак су црвено-бели остали без горива за још један преокрет у значајној утакмици.

Поред Волтерса запажен учинак имао је Никола Калинић који је постигао 13 поена, Огњен Добрић је убацио 12, а један мање сјајни Дејан Давидовац.

Времена за очајање нема јер су пред Црвеном звездом нови велики изазови. У понедељак од 18 часова у дворани ’’Александар Николић’’ гостује Крка, а онда следи серија од три евролигашке утакмице и борба до последњег кола за пласман у Топ 8. Прва утакмица у тој серији је против директног ривала Бајерна из Минхена, а она је на програму 1. априла поново у Немачкој.

Алба – Црвена звезда мтс 74-70 (24-15, 13-20, 21-22, 16-13)

Црвена звезда мтс: Вајт 4, Кузмић 2 (4ск), Волтерс 18 (5ас), Митровић 5 (4ск), Ивановић 2, Калинић 13, Добрић 12, Симоновић, Марковић 3, Лазаревић, Вудраговић, Давидовац 11 (4ск).

Извор: ККЦЗ, званичан сајт

Све вести можете коментарисати и на нашем ФОРУМ

Скочи на траку са алаткама