Кошарка Кошарка/Најава утакмица

Црвено-бели у Загребу

Кошаркаши Црвене звезде мтс након тренинга и заједничког ручка отпутовали су у Загреб где их у понедељак од 19 часова очекује меч 23.кола регионалне лиге против екипе Цибоне.

Ова утакмица уједно и „затвара“ ову рунду, а биће чак 43.дуел два клуба у регионалној лиги. Црвено бели имају предност од 30-11, али свака утакмица представља причу за себе, наредна долази Црвеној звезди након тешке утакмице у Барселони али и са скраћеним „ростером“ због повређених играча:

– Идемо у Загреб да одиграмо меч против јако талентоване екипе која је у одличној форми. На нажу жалост после Барселоне имамо нови проблем и оптерећење јер нам се повредио Бранко Лазић који ће одсуствовати 2-3 недеље што нам додатно отежава ситуацију. Подсећамо, и даље немамо Холинса и Зирбеса који још није почео са тренинзима. Морамо бити свесни да у овако отежавајућим околностима морамо да одиграмо довољно добро и дођемо до победе, што због потрошње тима и нових повреда неће бити уопште лако – рекао је тренер црвено-белих Дејан Радоњић.

Огњен Добрић: – идемо у госте јако младом и полетном тиму који уз то има и неколико врло искусних играча. Имали смо врло захтевну утакмицу у Барселони, а овај врло кратак период искористићемо се да спремимо наредни меч и освежимо се колико год је то могуће. Неће бити лако остали смо и без капитена Лазића ротација нам је скраћена, али мораћемо да одговоримо енергијом на агресивност младог тима какав је Цибона – рекао је Добрић.

У првом мечу ове сезоне који је одигран у хали Александар Николић црвено бели су славили 86:72.

Извор: ККЦЗ, званичан сајт

Све вести можете коментарисати и на нашем ФОРУМ

Скочи на траку са алаткама