Фудбал Фудбал/Најава утакмица

Станковић: Најважнији циљ – дупла круна

Фудбалери Црвене звезде ће сутра од 18 часова и 30 минута дочекати Колубару на стадиону „Рајко Митић“ у оквиру 28. кола домаћег првенства, а очекивања пред још једну битну утакмицу изнео је стратег нашег тима Дејан Станковић, који је истакао да је сутрашњи противник сигурно подигао ниво игре у односу на претходни дуел ове две екипе.

Сигурно је да су подигли ниво. Видим да имају играче који неће моћи да наступе због жутих картона. Ми излазимо из тешког меча, како емотивно, тако и физички. Доста смо се истрошили и имамо играче који неће моћи да наступе што због умора, што због повреда, јер су и Металац и Ренџерс оставили траг у кратком временском периоду. Али ипак, то не мења наше циљеве и захтеве. У Лазаревцу смо ушли јако у утакмицу иако је терен био тежак, али смо отворили на време, и после тога знате и сами како је ишло. Архивирали смо Ренџерс, али остаје жал, поготово након што се преспава и када се окренемо назад да видимо шта смо све урадили и шта смо могли. Остаје жал, јер мислим да смо доста шанси промашили. Као што смо причали доста пута, када дођеш у „нокаут фазу“, плаћаш мале грешке. Ситнице и детаљи одлучују победника и пролаз у наредну рунду, што се овог пута нама десило. Доста тога смо промашили, и скупо смо платили сваку грешку. Остаје нам простора да будемо препоносни. Јуче смо видели пар Ренџерс – Брага, а ми се већ познајемо са Брагом, па ко зна шта је ту могло да буде. Али опет говорим, архивирали смо све. Остаје нам одбрана дупле круне, што је велики и најважнији циљ у овој сезони. Све ово што је дошло, је један бонус за наше навијаче и наш клуб, и један велики искорак за наше играче – почео је Станковић.

На терену неће бити најбољег противничког играча Ђурановића, што ће бити плус за црвено-беле.

-Сигурно да када у једној екипи неко искаче, као што он искаче у Колубари, његово неиграње је један плус за нас. Опет казем, у вашем питању је да играмо на Маракани. Видео сам летак који су Делије истакле, да су пресрећни и препоносни на момке, тако да и ми сви желимо да сутра дође што више људи, да поздраве ове храбре играче који су оставили све на терену. Небитно ко ће играти у Колубари, ми знамо наш задатак.

Дотакао се станковић и Немање Мотике, и истакао да има простора да талентовани фудбалер почне утакмицу.

-Можда је моменат. Видећемо после данашњег тренинга јер смо доста исцрпљени. Видећемо ко се како осећа и ко је колико успео да одмори. Већ имамо у глави како ћемо и шта ћемо, фале мале ситнице, али мислим да има простора да Немања почне утакмицу.

Поменуо је Мистер и младог Станковића, који ће добити своју прилику против Колубаре.

-Корак по корак. Чим они тренирају и раде са првим тимом, има места за све. Тако да ће сигурно и Станковић играти, али видећемо да ли од почетка, или ће ући.

Говорио је Станковић и о игри са два шпица на терену.

-Има својих и за и против, када се игра са два шпица. Сигурно да одбрана и везни ред могу да трпе у тим ситуацијама доста јаче, ако се пресинг не уради како треба. Ја сам задовољан како су њих двојица изгледали у пару. Могли смо то још боље да реализујемо неких 55-60 минута. Имали смо стварно доста шанси. Говорили смо већ, свака утакмица је за себе, и она ће бити припремљена за себе. Црвена звезда увек игра директно и офанзивно, а да ли ће ту бити један или два шпица, нама то не мења превише.

Комплетна постава се не зна, али стратег наше екипе је истакао да неће одустати од најјачег тима.

-Видећемо. Не могу да вам издиктирам комплетну поставу. Ја одустајати од наше формације и најјачег тима нећу сигурно. Треба да видимо ко се колико одморио. Ова утакмица долази пред репрезентативну паузу, тако да, ово је последњи напор у овом циклусу. Имаће после тога пар дана слободно, и могу да изгурају. Ми смо се спремали и причали доста о томе, да нам је крај фебруара и цео март најважније да се осећамо добро, физички и ментално. Мислим да смо погодили прави тајминг, и оно што смо планирали. Ово је последњи напор у овом циклусу, па ћемо да одморимо, а после ћемо видети на почетку априла.

Говорио је Станковић и о Пићинију, који је на мечу са Ренџерсом доживео повреду.

-Италија је једна јака репрезентација. Пићинија није било дуго, и тек је сада везао неколико утакмица. Повреда није толико озбиљна као што је изгледало, бар по последњим анализама магнетне резонанце. Нема кидања мишића. Он се вратио после тешке повреде и операције колена. Могуће да брани ту ногу и да из леђа долази неки нерв који му задаје бол. Што се тиче мишића, све је чисто. Жао ми је што се то десило. Верујем играчима. Рекао је да је осетио грч, али није покидано ништа.

Црвено-бели бележе велике успехе у европским такмичењима, што је допринело напретку српског фудбала.

-Овај пут, Црвена звезда је кренула пре пет – шест година. Рекао сам на претходној конференцији да сам се наслонио на пројекат који је озбиљан и дугорочан. Црвена звезда је из године у годину померала своје границе. Могу да причам о периоду од када сам овде. Што се тиче Европе, донели смо доста бодовних коефицијената за српски фудбал, али и за наш клуб. Да је неко причао да ће српски клубови имати прилику да директно иду у Лигу шампиона, деловало је као сан. Полако се остварује, и мени је драго што српски фудбал напредује и што крупним корацима газимо напред.

Поменуо је Станковић и Страхињу Ераковића, који игра све боље из меча у меч.

Сећам се разговора са Драганом Стојковићем. Причали смо о доста ствари и доста ствари се подударило. Тако је и са причом о Ераковићу. Рекао сам да је то момак који пред собом има лепу каријеру. Пред собом има феноменалну базу. Он је неко ко је озбиљан радник и неко ко на сваком тренингу гледа да извуче максимум за себе. Много ми је драго што то пролази примећено. Треба да настави овако, и видећете и сами, да ће се остварити све што смо причали – закључио је Станковић.

Извор: СДЦЗ, званичан сајт

Све вести можете коментарисати и на нашем ФОРУМ

Додајте коментар

Кликните да бисте објавили коментар

Скочи на траку са алаткама