Odbojka Odbojka/Izveštaji Odbojkašice SDCZ

Zvezda povela u polufinalnoj seriji plej-ofa za odbojkašice

Odbojkašice Crvene zvezde savladale su Jedinstvo u Staroj Pazovi u okviru prve utakmice polufinalne serije plej-ofa BPŠ Superlige rezultatom 3:1 po setovima 25:14, 24:26, 25:20, 25:19). Drugi meč je na programu u ponedeljak na Banjici, uz direktan prenos na RTS, (17 časova).

Zvezda je čekala više od četiri godine na pobedu u Staroj Pazovi, a zatim je slavila i drugi put uzastopno. Vođstvo u polufinalnoj seriji plej-ofa posle nešto više od sat i po vremena igre.

Peti međusobni duel ove sezone crveno-bele su sjajno otvorile i za 20 minuta rešile u svoju korist. As servisi najboljih servera BPŠ Superlige, kapitena Bojane Drče i najboljeg poentera Jelene Lazić, zatim poeni u seriji između tajm-auta Jova Cakovića, doneli su našem timu 6-13, a zatim i 10-19. Pokušales su Pazovčanke u finišu seta da se približe sa tri vezana poena, ali je istom merom uzvratio i naš tim preko Dajane Bošković i došao do 10 set lopti. Kapiten koristi odmah prvu za 14:25 i 0:1.

Očekivao se odgovor Jedinstva, pa je posle početne prednosti našeg tima, preko Isidore Kockarević domaća ekipa došla do 6:3 i primorala Milana Gršića na prvi tajm-aut. Usledila je igra poen za poen, koju su prekinule Kockarevićeva i Đokićeva za 16:11 i novi tajm-aut Milana Gršića. Drugi predah je bio delotvoran, Dajana Bošković vezuje četiri poena u seriji, tri as servisa, a Ana Živojinović donosi izjednačenje u bloku, (17:17). Crvena zvezda je prva stigla do set lopte preko Jelene Lazić, ali je Irina Milanović uspela da ostavi svoju ekipu u igri, a Branka Tica as servisom i Veronika Đokić, uspešnim blokom, naprave preokret i izjednače rezultat na 1:1, 26:24.

Na tim krilima Jedinstvo je ušlo i u treći set, kombinovanim poenima prvog poentera Superlige i kapitena, tandema Tica&Kockarević i povede 5:1, zatim i 9:4. Crveno-bele se nisu predavale i uspele su da se izvuku iz neugodne situacije, pa su serijom poena došle do 9:7, a Jovo Caković reagovao tajm-autom da prekine seriju našeg tima. Nije mu pošlo za rukom jer Zvezda stigla do izjednačenja (9:9), ali su Đokićeva i izdanak Zvezdine škole, Anamarija Jonjev donele novih +2 Jedinstvu. Ni ta prednost nije dugo trajala, Zvezdine devojke su uspele da uhvate ritam i dođu do nove serije poena sjajnom igrom u bloku, koja je „okrenula“ set na crveno-belu stranu, (15:19). Kada u ekipi imate šampione kao što su Bojana Drča i Ana Živojinović, sve je lakše, Zvezda je potvrdila odličnu igru sa četiri set lopti. Isidora Kockarević greši u napadu za Zvezdino vođstvo 1:2, 20:25.

Jedinstvo je ušlo u seriju grešaka, Crvena zvezda iskoristila i povela 0:5, što je nateralo Jova Cakovića na novi tajm-aut. Kontrolisale su crveno-bele prednost tokom seta, imale 7:14, ali je usledio mali pad i tri vezane greške, koje je odmah preduhitrio Milan Gršić minutom predaha za savete i odmor. Konsolidovale su se igračice osvajača Kupa Srbije i rutinski privele meč kraju. Odlična igra u bloku, segment koji je adut našeg tima u drugom delu sezone, funkcionisala je i u Staroj Pazovi, Dajana Bošković je u bloku donela 23 poen, Jelena Delić sedam meč lopti, (17:24). Dale su sve od sebe Pazovčanke do samog kraja, uzele naredna dva poena, ali je Dajana Bošković krunisala odlično izdanje, i svoje i ekipno, i potvrdila trijumf i prednost u polufinalnoj seriji – 1:3, 19:25.

Dajana Bošković 21 poen, Jelena Lazić 14, Bojana Drča 12, Ana Živojinović i Božica Marković po 10.

Drugi meč je na programu u ponedeljak od 17 časova na Banjici, uz direktan prenos na RTS.

JEDINSTVO – CRVENA ZVEZDA 1:3 (14:25, 26:24, 20:25, 19:25)
Stara Pazova, hala: Hala sportova. Gledalaca: 200. Sudije: Svetlana Zotović i Darko Savić. Trajanje meča: 95 minuta.

JEDINSTVO: Milanović 9, Osmajić 9, Medved (libero), Kockarević 14, Miljević 3, Nedeljković (libero), Jonjev 3, Zelenović 5, Tica 12, Đokić 10, Rodić 1. Trener: Jovo Caković

CRVENA ZVEZDA: Taubner, Živojinović 10, Milojević (libero), Marković 10, Drča 12, Sajić, Milunović, Đorđević, Lazić 14, Janjić, Delić 8, Stanković (libero), Bošković 21, Rodić. Trener: Milan Gršić.

Izvor: SDCZ, zvaničan sajt

Sve vesti možete komentarisati i na našem FORUM

Dodajte komentar

Kliknite da biste objavili komentar

Skoči na traku sa alatkama