Одбојка Одбојка/Извештаји Одбојкашице СДЦЗ

Звезда повела у полуфиналној серији плеј-офа за одбојкашице

Одбојкашице Црвене звезде савладале су Јединство у Старој Пазови у оквиру прве утакмице полуфиналне серије плеј-офа БПШ Суперлиге резултатом 3:1 по сетовима 25:14, 24:26, 25:20, 25:19). Други меч је на програму у понедељак на Бањици, уз директан пренос на РТС, (17 часова).

Звезда је чекала више од четири године на победу у Старој Пазови, а затим је славила и други пут узастопно. Вођство у полуфиналној серији плеј-офа после нешто више од сат и по времена игре.

Пети међусобни дуел ове сезоне црвено-беле су сјајно отвориле и за 20 минута решиле у своју корист. Ас сервиси најбољих сервера БПШ Суперлиге, капитена Бојане Дрче и најбољег поентера Јелене Лазић, затим поени у серији између тајм-аута Јова Цаковића, донели су нашем тиму 6-13, а затим и 10-19. Покушалес су Пазовчанке у финишу сета да се приближе са три везана поена, али је истом мером узвратио и наш тим преко Дајане Бошковић и дошао до 10 сет лопти. Капитен користи одмах прву за 14:25 и 0:1.

Очекивао се одговор Јединства, па је после почетне предности нашег тима, преко Исидоре Коцкаревић домаћа екипа дошла до 6:3 и приморала Милана Гршића на први тајм-аут. Уследила је игра поен за поен, коју су прекинуле Коцкаревићева и Ђокићева за 16:11 и нови тајм-аут Милана Гршића. Други предах је био делотворан, Дајана Бошковић везује четири поена у серији, три ас сервиса, а Ана Живојиновић доноси изједначење у блоку, (17:17). Црвена звезда је прва стигла до сет лопте преко Јелене Лазић, али је Ирина Милановић успела да остави своју екипу у игри, а Бранка Тица ас сервисом и Вероника Ђокић, успешним блоком, направе преокрет и изједначе резултат на 1:1, 26:24.

На тим крилима Јединство је ушло и у трећи сет, комбинованим поенима првог поентера Суперлиге и капитена, тандема Тица&Коцкаревић и поведе 5:1, затим и 9:4. Црвено-беле се нису предавале и успеле су да се извуку из неугодне ситуације, па су серијом поена дошле до 9:7, а Јово Цаковић реаговао тајм-аутом да прекине серију нашег тима. Није му пошло за руком јер Звезда стигла до изједначења (9:9), али су Ђокићева и изданак Звездине школе, Анамарија Јоњев донеле нових +2 Јединству. Ни та предност није дуго трајала, Звездине девојке су успеле да ухвате ритам и дођу до нове серије поена сјајном игром у блоку, која је „окренула“ сет на црвено-белу страну, (15:19). Када у екипи имате шампионе као што су Бојана Дрча и Ана Живојиновић, све је лакше, Звезда је потврдила одличну игру са четири сет лопти. Исидора Коцкаревић греши у нападу за Звездино вођство 1:2, 20:25.

Јединство је ушло у серију грешака, Црвена звезда искористила и повела 0:5, што је натерало Јова Цаковића на нови тајм-аут. Контролисале су црвено-беле предност током сета, имале 7:14, али је уследио мали пад и три везане грешке, које је одмах предухитрио Милан Гршић минутом предаха за савете и одмор. Консолидовале су се играчице освајача Купа Србије и рутински привеле меч крају. Одлична игра у блоку, сегмент који је адут нашег тима у другом делу сезоне, функционисала је и у Старој Пазови, Дајана Бошковић је у блоку донела 23 поен, Јелена Делић седам меч лопти, (17:24). Дале су све од себе Пазовчанке до самог краја, узеле наредна два поена, али је Дајана Бошковић крунисала одлично издање, и своје и екипно, и потврдила тријумф и предност у полуфиналној серији – 1:3, 19:25.

Дајана Бошковић 21 поен, Јелена Лазић 14, Бојана Дрча 12, Ана Живојиновић и Божица Марковић по 10.

Други меч је на програму у понедељак од 17 часова на Бањици, уз директан пренос на РТС.

ЈЕДИНСТВО – ЦРВЕНА ЗВЕЗДА 1:3 (14:25, 26:24, 20:25, 19:25)
Стара Пазова, хала: Хала спортова. Гледалаца: 200. Судије: Светлана Зотовић и Дарко Савић. Трајање меча: 95 минута.

ЈЕДИНСТВО: Милановић 9, Осмајић 9, Медвед (либеро), Коцкаревић 14, Миљевић 3, Недељковић (либеро), Јоњев 3, Зеленовић 5, Тица 12, Ђокић 10, Родић 1. Тренер: Јово Цаковић

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Таубнер, Живојиновић 10, Милојевић (либеро), Марковић 10, Дрча 12, Сајић, Милуновић, Ђорђевић, Лазић 14, Јањић, Делић 8, Станковић (либеро), Бошковић 21, Родић. Тренер: Милан Гршић.

Извор: СДЦЗ, званичан сајт

Све вести можете коментарисати и на нашем ФОРУМ

Додајте коментар

Кликните да бисте објавили коментар

Скочи на траку са алаткама