Košarka Košarka/Najava utakmica

EL: Zvezda na teškom gostovanju u Barseloni

Košarkaši Crvene zvezde mts putuju u četvrtak u popodnevnim časovima u Španiju gde ih u petak (Blaugrana 21 časova) očekuje meč 30.kola Evrolige protiv aktuelnog lidera na tabeli i prošlosezonskog finaliste ekipe Barselone.

U prvom susretu ove sezone Barselona je slavila 76:69 u meču koji je obeležio Najdžel Hejs sa 16 poena. Ovo će biti 12.duel dva tima, crveno-beli su zabeležili dve pobede u dosadašnjim duelima protiv tima koji je dobio 4 od poslednjih 5 utakmica, sa druge strane i Crvena zvezda je u dobrom ritmu i zabeležila je 4 uzastopne pobede na svom parketu:

Trener Dejan Radonjić: – Posle napornog ciklusa imali smo priliku da se donekle regenerišemo uz jednu utakmicu koju smo odigrali protiv ekipe SC Derbi, i uradimo stvari koje su nam bile potrebne u ovom trenutku. Nastavljamo takmičenje u Evroligi, sledi nam Barselona lider na tabeli, i po svemu onome što je pokazala najozbiljniji kandidat za prvaka u ovogodišnjem izdanju ovog takmičenja. Moramo biti spremni i u odbrani i u napadu da odgovorimo, da budemo skoncentrisani, atletski izuzetna ekipa, koja ima mnogo mogućnosti u oba pravca, svakako nas očekuje izuzetno težak meč u ovom trenutku. Idemo na put bez Holinsa, ali daćemo sve od sebe da budemo konkurentni ekipi Barselone u ovom meču – rekao je trener crveno-belih koji je dodao da je Maik Cirbes i dalje van ekipe, a Stefan Marković zdravstveno znatno bolje nakon povrede ruke.

Eron Vajt: – Očekuje nas izuzetno teška utakmica protiv top tima koji uz to još igra kod kuće. Odlična, fizički izuzetno dobra ekipa, dobro vođena od trenera, igraju dobro. Imaju mnogo opcija kao tim, dugu klupu i mnogo oružja. Takođe, mogu da igraju na različite načine. Moraćemo da odigramo čvrsto, da se borimo, da odigramo dobru odbranu, da se držimo naše igre i našeg sistema i tako sebi damo šansu da napravimo nešto u Barseloni. U dobrom smo ritmu, imali smo u poslednje vreme dosta teških utakmica i pronalazili smo načine da pobedjujemo. Sada samo treba da nastavimo da se borimo i da igramo našu igru pa ćemo videti… – rekao je Eron Vajt.

Ekipa Crvene zvezde se odmah nakon utakmice u Španiji, vraća za Beograd, a već u ponedeljak crveno bele očekuje meč 23.kola regionalne lige protiv Cibone u Zagrebu koji se igra od 21 sat.

Izvor: KKCZ, zvaničan sajt

Sve vesti možete komentarisati i na našem FORUM

Dodajte komentar

Kliknite da biste objavili komentar

Skoči na traku sa alatkama