Кошарка Кошарка/Најава утакмица

ЕЛ: Звезда на тешком гостовању у Барселони

Кошаркаши Црвене звезде мтс путују у четвртак у поподневним часовима у Шпанију где их у петак (Блауграна 21 часова) очекује меч 30.кола Евролиге против актуелног лидера на табели и прошлосезонског финалисте екипе Барселоне.

У првом сусрету ове сезоне Барселона је славила 76:69 у мечу који је обележио Најџел Хејс са 16 поена. Ово ће бити 12.дуел два тима, црвено-бели су забележили две победе у досадашњим дуелима против тима који је добио 4 од последњих 5 утакмица, са друге стране и Црвена звезда је у добром ритму и забележила је 4 узастопне победе на свом паркету:

Тренер Дејан Радоњић: – После напорног циклуса имали смо прилику да се донекле регенеришемо уз једну утакмицу коју смо одиграли против екипе СЦ Дерби, и урадимо ствари које су нам биле потребне у овом тренутку. Настављамо такмичење у Евролиги, следи нам Барселона лидер на табели, и по свему ономе што је показала најозбиљнији кандидат за првака у овогодишњем издању овог такмичења. Морамо бити спремни и у одбрани и у нападу да одговоримо, да будемо сконцентрисани, атлетски изузетна екипа, која има много могућности у оба правца, свакако нас очекује изузетно тежак меч у овом тренутку. Идемо на пут без Холинса, али даћемо све од себе да будемо конкурентни екипи Барселоне у овом мечу – рекао је тренер црвено-белих који је додао да је Маик Цирбес и даље ван екипе, а Стефан Марковић здравствено знатно боље након повреде руке.

Ерон Вајт: – Очекује нас изузетно тешка утакмица против топ тима који уз то још игра код куће. Одлична, физички изузетно добра екипа, добро вођена од тренера, играју добро. Имају много опција као тим, дугу клупу и много оружја. Такође, могу да играју на различите начине. Мораћемо да одиграмо чврсто, да се боримо, да одиграмо добру одбрану, да се држимо наше игре и нашег система и тако себи дамо шансу да направимо нешто у Барселони. У добром смо ритму, имали смо у последње време доста тешких утакмица и проналазили смо начине да победјујемо. Сада само треба да наставимо да се боримо и да играмо нашу игру па ћемо видети… – рекао је Ерон Вајт.

Екипа Црвене звезде се одмах након утакмице у Шпанији, враћа за Београд, а већ у понедељак црвено беле очекује меч 23.кола регионалне лиге против Цибоне у Загребу који се игра од 21 сат.

Извор: ККЦЗ, званичан сајт

Све вести можете коментарисати и на нашем ФОРУМ

Скочи на траку са алаткама