Fudbal Fudbal/Izveštaji i analize

Crvena zvezda – Glazgov Rendžers 2:1 (1:0)

Fudbaleri Crvene zvezde savladali su ekipu Glazgov Rendžersa rezultatom 2:1 u okviru revanš meča osmine finala Lige Evrope. Izabranici Dejana Stankovića su prvi stigli do gola, i tokom većeg dela utakmice bili bolji rival na terenu, ali nisu uspeli da izbore prolaz u narednu rundu (ukupno 4:2 za Glazgov Rendžers). U prvom delu igre pogodio je Mirko Ivanić, a pobedu je u nadoknadi vremena potpisao El Fardu Ben.

Crvena zvezda – Glazgov Rendžers 2:1 (1:0)

Stadion: „Rajko Mitić“.

Sudija: Ištvan Kovač (Rumunija).

Strelci: Ivanić u 10. i Ben u 90. minutu za Crvenu zvezdu, a Kent u 56. minutu za Glazgov Rendžers.

Žuti kartoni: Dragović, Katai, Pavkov, Borjan (Crvena zvezda), Kamara (Glazgov Rendžers).

Crvena zvezda: Borjan, Pićini (od 57. Gajić), Eraković, Dragović, Rodić (od 72. Falko), Sanogo, Kanga, Ivanić (od 72. Motika), Katai, Pavkov, Ohi (od 63. Ben).

Rezerve: Popović, Gajić, Gobeljić, Pankov, Krstičić, Stanković, Falko, Motika, Radulović, Srnić, Ben.

Glazgov Rendžers: MekGregor, Tavernije, Goldson, Balogun, Basi, Lundstram (od 80. Barišić), Džek (od 69. Sands), Kamara, Aribo, Kent (od 89. Vrajt), Morelos (od 80. Ruf).

Rezerve: MekKrori, MekLahlin, Dialo, Remzi, Sands, Vrajt, Rufi, Sakala, Barišić, Arfild, King, Lauri.

Uprkos tome što su izabranici Dejana Stankovića ovu utakmicu dočekali sa tri gola zaostatka, to ih nije omelo da od samog starta krenu ofanzivno. Pokušavali su pre svega, kroz napade po bokovima da stvore priliku za gol, a trud našeg tima isplatio se u 10. minutu. Nakon odbijene lopte posle kornera, Kanga je centrirao sa desnog boka duboko u kazneni prostor, gde se najbolje snašao Ivanić, koji je nakon fantastičnog prijema grudima, snažno „opalio“ u desni ugao gola, za rano vođstvo crveno-belih, i potpuni delirijum na tribinama.

Nakon gola, naši prvotimci su još direktnije, pa je tako malo nedostajalo da svega dva minuta nakon pogotka, Ivanić postigne još jedan. Nakon sjajnog kontra napada, Katai je uposlio upravo Ivanića, koji je sa leve strane kaznenog prostora gađao dalji ugao, međutim čuvar mreže gostiju je dobro reagovao i sprečio promenu rezultata. Napadi su nastavili da se nižu, pa je tako u 19. minutu viđeno novo uzbuđenje. Katai je dobro probio po levoj strani, i uputio kvalitetan centaršut na drugu stativu, gde je Ohi bio najviši u skoku, i glavom šutirao u bliži ugao, ali je golman gostiju još jednom reagovao.

Nova velika prilika pred golom Rendžersa viđena je pet minuta kasnije. Nakon brzog kontra napada, Katai je ponovo bio taj koji je pravovremeno poslao loptu u prostor, a do nje je prvi stigao Pavkov, koji je izborio poziciju u kaznenom prostoru, i šutirao u levi ugao, ali je lopta „prozujala“ pored leve stative. Još jedno uzbuđenje viđeno je u 35. minutu. Pićini je dobro istrčao kontru, i uposlio Kataija u šesnaestercu, a Zvezdina desetka, dobro je poslala loptu na drugu stativu, međutim, neko od odbrambenih igrača gostiju, poslao je loptu u korner.

Pred kraj prvog dela igre, malo je nedostajalo da Zvezda stigne do drugog gola. Nakon sjajne kombinacije Ohija i Pićinija na desnom boku, upravo italijanski internacionalac je dobro „probio“, izborio poziciju na ivici kaznenog prostora i odlično levom nogom gađao dalji ugao, međutim, MekGregor je uz krajnje napore uspeo da zaustavi njegov šut i spreči promenu rezultata.

Izabranici Dejana Stankovića su u istom ritmu otpočeli i drugi deo meča, pa je tako prvo uzbuđenje u nastavku viđeno u 48. minutu. Prvo je Kanga dobro centrirao nakon kornera, a MekGregor je praktično sa noge skinuo loptu Pavkovu. Nakon „odbijanca“, Pićini je došao do lopte na desnom boku, i poslao kvalitetan centaršut na drugu stativu, gde se najbolje snašao Ivanić, koji je nakon prijema, desnom „pucao“ u prvi ugao, ali je čuvar mreže Rendžersa ponovo sjajno reagovao. Fantastičnu priliku imali su fudbaleri našeg tima svega minut kasnije kada je Ohi osvojio duel sa Bejsijem i pokušao da uposli Pavkova koji je bio sam, ali je lopta bila suviše brza.

Novo uzbuđenje viđeno je u 55. minutu. Nakon odbene lopte u šesnaestercu, do nje je prvi stigao Ohi, koji je dobro šutirao iz prve, ali je golman gostiju još jednom reagovao. Minut kasnije, gosti su nakon kontra napada poravnali rezultat preko Kenta. Naši prvotimci su nastavili da napadaju, pa je tako novo veliko uzbuđenje viđeno u 66. minutu. Nakon odlične lopte Kataija, Ivanić je sjajno primio loptu grudima i gađao dalji ugao, međutim lopta je prošla tik pored desne stative. Isti igrač se našao u prilici i minut kasnije, kada je nakon odličnog centaršuta Rodića, skočio i glavom gađao prvi ugao, ali je MekGregor ponovo odbranio.

U 69. minutu, malo je nedostajalo da naš tim stigne do novog vođstva. Kanga je izborio poziciju na ivici kaznenog prostora i „opalio“ po zemlji, golman je samo odbio loptu do Bena, koji je sa oko pet metara šutirao iz prve, ali se čuvar mreže gostiju ponovo našao na pravom mestu. Minut kasnije, u prilici se našao i Gajić. Nakon dobre akcije, upravo bek našeg tima je bio najsnalažljiviji, međutim njegov šut po sredini, završio je u rukama gostujućeg golmana.

Došli su fudbaleri našeg tima do pobede u nadoknadi vremena kada je Kamara faulirao Falka u kaznenom prostoru, a rumunski arbitar pokazao na penal. Siguran izvođač bio je El Fardu Ben, posle čega je ubrzo odsviran kraj meča.

Izvor: FKCZ, zvaničan sajt

Sve vesti možete komentarisati i na našem FORUM

Dodajte komentar

Kliknite da biste objavili komentar

Skoči na traku sa alatkama