Фудбал Фудбал/Извештаји и анализе

Црвена звезда – Глазгов Ренџерс 2:1 (1:0)

Фудбалери Црвене звезде савладали су екипу Глазгов Ренџерса резултатом 2:1 у оквиру реванш меча осмине финала Лиге Европе. Изабраници Дејана Станковића су први стигли до гола, и током већег дела утакмице били бољи ривал на терену, али нису успели да изборе пролаз у наредну рунду (укупно 4:2 за Глазгов Ренџерс). У првом делу игре погодио је Мирко Иванић, а победу је у надокнади времена потписао Ел Фарду Бен.

Црвена звезда – Глазгов Ренџерс 2:1 (1:0)

Стадион: „Рајко Митић“.

Судија: Иштван Ковач (Румунија).

Стрелци: Иванић у 10. и Бен у 90. минуту за Црвену звезду, а Кент у 56. минуту за Глазгов Ренџерс.

Жути картони: Драговић, Катаи, Павков, Борјан (Црвена звезда), Камара (Глазгов Ренџерс).

Црвена звезда: Борјан, Пићини (од 57. Гајић), Ераковић, Драговић, Родић (од 72. Фалко), Саного, Канга, Иванић (од 72. Мотика), Катаи, Павков, Охи (од 63. Бен).

Резерве: Поповић, Гајић, Гобељић, Панков, Крстичић, Станковић, Фалко, Мотика, Радуловић, Срнић, Бен.

Глазгов Ренџерс: МекГрегор, Таверније, Голдсон, Балогун, Баси, Лундстрам (од 80. Баришић), Џек (од 69. Сандс), Камара, Арибо, Кент (од 89. Врајт), Морелос (од 80. Руф).

Резерве: МекКрори, МекЛахлин, Диало, Ремзи, Сандс, Врајт, Руфи, Сакала, Баришић, Арфилд, Кинг, Лаури.

Упркос томе што су изабраници Дејана Станковића ову утакмицу дочекали са три гола заостатка, то их није омело да од самог старта крену офанзивно. Покушавали су пре свега, кроз нападе по боковима да створе прилику за гол, а труд нашег тима исплатио се у 10. минуту. Након одбијене лопте после корнера, Канга је центрирао са десног бока дубоко у казнени простор, где се најбоље снашао Иванић, који је након фантастичног пријема грудима, снажно „опалио“ у десни угао гола, за рано вођство црвено-белих, и потпуни делиријум на трибинама.

Након гола, наши првотимци су још директније, па је тако мало недостајало да свега два минута након поготка, Иванић постигне још један. Након сјајног контра напада, Катаи је упослио управо Иванића, који је са леве стране казненог простора гађао даљи угао, међутим чувар мреже гостију је добро реаговао и спречио промену резултата. Напади су наставили да се нижу, па је тако у 19. минуту виђено ново узбуђење. Катаи је добро пробио по левој страни, и упутио квалитетан центаршут на другу стативу, где је Охи био највиши у скоку, и главом шутирао у ближи угао, али је голман гостију још једном реаговао.

Нова велика прилика пред голом Ренџерса виђена је пет минута касније. Након брзог контра напада, Катаи је поново био тај који је правовремено послао лопту у простор, а до ње је први стигао Павков, који је изборио позицију у казненом простору, и шутирао у леви угао, али је лопта „прозујала“ поред леве стативе. Још једно узбуђење виђено је у 35. минуту. Пићини је добро истрчао контру, и упослио Катаија у шеснаестерцу, а Звездина десетка, добро је послала лопту на другу стативу, међутим, неко од одбрамбених играча гостију, послао је лопту у корнер.

Пред крај првог дела игре, мало је недостајало да Звезда стигне до другог гола. Након сјајне комбинације Охија и Пићинија на десном боку, управо италијански интернационалац је добро „пробио“, изборио позицију на ивици казненог простора и одлично левом ногом гађао даљи угао, међутим, МекГрегор је уз крајње напоре успео да заустави његов шут и спречи промену резултата.

Изабраници Дејана Станковића су у истом ритму отпочели и други део меча, па је тако прво узбуђење у наставку виђено у 48. минуту. Прво је Канга добро центрирао након корнера, а МекГрегор је практично са ноге скинуо лопту Павкову. Након „одбијанца“, Пићини је дошао до лопте на десном боку, и послао квалитетан центаршут на другу стативу, где се најбоље снашао Иванић, који је након пријема, десном „пуцао“ у први угао, али је чувар мреже Ренџерса поново сјајно реаговао. Фантастичну прилику имали су фудбалери нашег тима свега минут касније када је Охи освојио дуел са Бејсијем и покушао да упосли Павкова који је био сам, али је лопта била сувише брза.

Ново узбуђење виђено је у 55. минуту. Након одбене лопте у шеснаестерцу, до ње је први стигао Охи, који је добро шутирао из прве, али је голман гостију још једном реаговао. Минут касније, гости су након контра напада поравнали резултат преко Кента. Наши првотимци су наставили да нападају, па је тако ново велико узбуђење виђено у 66. минуту. Након одличне лопте Катаија, Иванић је сјајно примио лопту грудима и гађао даљи угао, међутим лопта је прошла тик поред десне стативе. Исти играч се нашао у прилици и минут касније, када је након одличног центаршута Родића, скочио и главом гађао први угао, али је МекГрегор поново одбранио.

У 69. минуту, мало је недостајало да наш тим стигне до новог вођства. Канга је изборио позицију на ивици казненог простора и „опалио“ по земљи, голман је само одбио лопту до Бена, који је са око пет метара шутирао из прве, али се чувар мреже гостију поново нашао на правом месту. Минут касније, у прилици се нашао и Гајић. Након добре акције, управо бек нашег тима је био најсналажљивији, међутим његов шут по средини, завршио је у рукама гостујућег голмана.

Дошли су фудбалери нашег тима до победе у надокнади времена када је Камара фаулирао Фалка у казненом простору, а румунски арбитар показао на пенал. Сигуран извођач био је Ел Фарду Бен, после чега је убрзо одсвиран крај меча.

Извор: ФКЦЗ, званичан сајт

Све вести можете коментарисати и на нашем ФОРУМ

Додајте коментар

Кликните да бисте објавили коментар

Скочи на траку са алаткама