Odbojka Odbojka/Izveštaji Odbojkaši SDCZ

I odbojkaši posle dvomeča u polufinalu

Odbojkaši Crvene zvezde slavili su i u drugom meču četvrtfinala plej-ofa BPŠ Superlige u Ljigu protiv domaćeg Spartaka 3:1 i obezbedili plasman u polufinale.

Zvezda je slavila po setovima 25:19, 21:25, 25:20, 25:16 u OŠ „Sava Kerković“ posle sat i po vremena igre. Protivnik u polufinalu biće ponovo Spartak, ali iz Subotice, koji je eliminisao u četrtfinalnoj seriji Radnički iz Kragujevca rezultatom 2:0 u pobedama.

Serija grešaka na samom startu i dobro otvaranje Miloša Milića doneli su Zvezdi 1:5, a Nenad Kovačević morao odmah da zatraži tajm-aut. Učinio je to još jednom u finišu seta, ali je naš tim kontrolisao utakmicu (12:20), a Igor Žakić je iskoristio predah da stabilizuje ekipu posle serije poena domaće ekipe pri rezultatu 17:22. Usledili su poeni Ristića i Meljanca, koji koristi drugu od šest set lopti za 0:1, 19:25.

Ljižani su pokazali u trećem setu na Banjici da mogu da budu neugodan protivnik. Pripretili su na startu drugog seta, crveno-beli uspeli da „stignu“ minus i preko Stefana Skakića dođu do prednosti (10:11), koju su kontrolisali do 14:16 i prvog tajm-auta u setu. Usledile su četiri vezane greške Žakićeve ekipe, a Spartak je na krilima tih grešaka vezao tri poena, seriju koju je prekinuo Andrej Ristić, a Nenad Kovačević ponovo zatražio tajm-aut, (23:21). Ispostavilo se u pravom trenutku, jer su njegovi izabranici osvojili naredna dva poena i iskoristili prvu set loptu posle greške Skakića za izjednačenje – 1:1, 25:21.

Alarm koji su ozbiljno shvatili crveno-beli i u trećem setu uzeli utakmicu u svoje ruke. Posle rezultatske klackalice, Nikola Meljanac je serijom poena doneo Zvezdi prednost, koju je Skakić potvrdio pred tajm-aut, (8:11). Ovog puta nije bilo rešenja za Zvezdin napadački ritam, nastavili su u istom ritmu odbojkaši Crvene zvezde, i pored sedam servis grešaka, i vrlo brzo došli do pet set lopti. Stefan Skakić sada ne greši za 1:2, 20:25.

Treći set nije neizvesnost i nedoumice. Zvezda je na krilima Meljanca povela 0:4, a Spartak poslednji put pripretio između dva tajm-auta obe klupe i prišao na 7:9. U nastavku, Zvezda je odlično servirala, svela greške na minimum i rutinirala prolaz u polufinale pobedom 1:3, 16:25.

Najefikasniji Meljanac sa 26 poena, Stefan Skakić je osvojio 18, Andrej Ristić 10, Miloš Milić 9 i Čedomir Stanković 4 poena.

Crvena zvezda će u polufinalnoj seriji imati prednost domaćeg terena.

SPARTAK – CRVENA ZVEZDA 1:3 (19:25, 25:21, 20:25, 16:25)
Ljig, hala: OŠ „Sava Kerković“. Gledalaca: 250. Sudije: Stanislava Simić i Đorđe Zelenović. Trajanje meča: 96 minuta.

SPARTAK: Kopunović, Ivanović, Vukadinović 1, Nadaždin 21, Matić, Glavinić 5, Grković 1, Milovanović 1, Janković (libero), Medak (libero), Maksimović 9, Koničanin 7, Bekrić 7. Trener: Nenad Kovačević

CRVENA ZVEZDA: Milić 9, Jevtić (libero), Stanković 4, Tadić, Daca, Nikolić, Arsenoski, Popović, Ristić 10, Meljanac 26, Milenković (libero), Skakić 18, Ilić. Trrener: Igor Žakić.

Izvor: SDCZ, zvaničan sajt

Sve vesti možete komentarisati i na našem FORUM

Dodajte komentar

Kliknite da biste objavili komentar

Skoči na traku sa alatkama