Fudbal Fudbal/Izveštaji i analize

Metalac – Crvena zvezda 1:2 (1:1)

Fudbaleri Crvene zvezde su savladali ekipu Metalca na gostovanju rezultatom 2:1, u okviru 27. kola nacionalnog šampionata, i tako ponovo izbili na prvu poziciju na tabeli Superlige Srbije. Izabranici Dejana Stankovića su na dosta teškom terenu pokazali karakter i nakon preokreta došli do vrlo važna tri boda u borbi za titulu. Najraspoloženiji u redovima naše ekipe bili su Ohi Omojuanfo i Milan Pavkov koji su pogađali. 

 

Metalac – Crvena zvezda 1:2 (1:1)

Stadion: „FK Metalac“, Gornji Milanovac.

Gledalaca: 4300.

Sudija: Novak Simović.

Strelci: Cvetković u 32. za Metalac, a Ohi u 45. i Pavkov u 57. minutu za Crvenu zvezdu.

Žuti kartoni: Stojić, Fićović, Marković, Milićević, Prestiž (Metalac), Pićini, Kanga, Sanogo (Crvena zvezda).

Metalac: Marković, Stojić, Fićović (od 62. Stojanović), Cvetković ( od 74. Mandić), Krajišnik, Antonijević (od 62. Stuparević), Čađenović (od 89. Grbović), Bačkulja (od 89. Nikolić), Milićević, Vlalukin, Prestiž.

Rezerve: Premović, Maslarević, Nikolić, Mandić, Đurić, Grbović, Stojanović, Stuparević, Luković.

Crvena zvezda: Borjan, Pićini, Eraković, Dragović, Rodić (od 60. Gajić), Sanogo, Kanga, Ivanić (od 79. Pankov), Ben (od 46. Pavkov), Katai, Ohi (od 69. Srnić).

Rezerve: Gordić, Gajić, Pankov, Đurić, Krstičić, Stanković, Srnić, Motika, Radulović, Živković, Pavkov.

Meč je krenuo u vrlo visokom intenzitetu, a izabranici Dejana Stankovića su kroz pas igru nastojali da stvore ozbiljniju priliku za gol. Prva šansa viđena je u devetom minutu, kada se u prilici našao Ohi. Ivanić je sjajno poslao pas u prostor za Bena, koji je dobro istrčao kontru, ali je izgubio ravnotežu na ivici kaznenog prostora. Lopta se odbila upravo do Ohija, koji je izborio poziciju i sa oko deset metara snažno gađao u prvi ugao, međutim golman domaćih je krajnjim naporima uspeo da skrene loptu u korner. Pet minuta kasnije viđeno je novo uzbuđenje pred golom domaćih. Nakon dobrog napada, Kanga je sjajno centrirao na drugu stativu gde se usamljen našao Ivanić, koji je iz nezgodne pozicije šutirao u prvi ugao, ali je čuvar mreže domaćih ponovo intervenisao i sprečio promenu rezultata.

Crveno-beli su nastavili sa pritiskom, pa je tako u 26. minutu viđena nova prilika. Ivanić je pokazao borbenost i brzinu, i sjajno prošao po levom boku i centrirao u samo „srce“ šesnaesterca, gde je prvi do lopte stigao Kanga, koji je iz prve „opalio“ u levu stranu, ali je lopta prozujala pored leve stative. U 32. minutu, domaći su stigli do vođstva, nakon što se u strelce upisao Cvetković. I nakon primljenog gola, naši fudbaleri su nastavili da atakuju na gol protivnika, pa je tako u 40. minutu viđeno novo uzbuđenje. Posle gužve u kaznenom prostoru, do lopte je stigao Katai, koji je nakon prijema „izbio“ pred gol i lob udarcem pokušao da zatrese mrežu iz dosta nezgodne pozicije, međutim lopta je završila preko gola.

Novo uzbuđenje viđeno je u 44. minutu. Ivanić je sjajno probio, ušao u sredinu, i poslao pas do Bena, koji je snažno šutirao, ali je njegov udarac izblokiran. Nekoliko sekundi kasnije, u prilici se našao i Pićini. Sjajno se Italijan snašao na desnom boku, ušao u kazneni prostor, izborio poziciju i „ispalio projektil“ u prečku. Minut kasnije, naši prvotimci su stigli do zasluženog izjednačenja. Katai se odlično snašao na levoj strani i nakon driblinga centrirao na peterac, gde je najviši u skoku bio Ohi Omojuanfo, koji je fantastično gađao glavom u drugi ugao i poravnao rezultat pred odlazak na pauzu.

Drugo poluvreme je počelo u istom ritmu, pa je tako prva prilika viđena već u 47. minutu. Nakon dobrog napada, Katai je na desnoj ivici kaznenog prostora sjajno zalomio svog „čuvara“, izborio poziciju i gađao u bliži ugao, ali je Marković to uspeo da odbrani. Četiri minuta kasnije, viđena je još jedna šansa pred golom domaćih. Nakon kombinacije sa Pićinijem na desnoj strani, Kanga je dobro centrirao na drugu stativu, gde se najbolje snašao Ohi, koji je dobro skočio i šutirao glavom u bliži ugao, međutim, lopta je prošla blizu desne stative.

Pritisak naših fudbalera isplatio se u 57. minutu. Ivanić je nakon brzog kontra napada sjajno „izbacio“ Pavkova pred gol, a snažnom napadaču nije bilo teško da u situaciji „jedan na jedan“ savlada golmana domaćih za potpuni preokret i zasluženo vođstvo crveno-belih. Novo uzbuđenje viđeno je u 67. minutu. Nakon sjajnog kontra napada, Katai je proigrao Pavkova, koji je odlično reagovao u petercu i po drugi put savladao Markovića, ali je pomoćni arbitar signalizirao nedozvoljenu u poziciju, te se gol nije priznao.

U nastavku igre su nastavili da prete fudbaleri našeg tima kroz konstruktivnu pas igru, dok su gosti tražili šansu kroz prekide. Ipak, do kraja meča, nije bilo opasnijih prilika na obe strane, a Crvena zvezda je osvojila tri boda i izbila na prvo mesto tabele Superlige Srbije. Mogao je i Kanga da se upiše u strelce u nadoknadi vremena, nakon što je snažno “opalio” sa distance, ali je Marković odbranio njegov šut, nakon čega je glavni arbitar ubrzo svirao kraj meča.

Izvor: FKCZ, zvaničan sajt

Sve vesti možete komentarisati i na našem FORUM

Dodajte komentar

Kliknite da biste objavili komentar

Skoči na traku sa alatkama