Фудбал Фудбал/Извештаји и анализе

Металац – Црвена звезда 1:2 (1:1)

Фудбалери Црвене звезде су савладали екипу Металца на гостовању резултатом 2:1, у оквиру 27. кола националног шампионата, и тако поново избили на прву позицију на табели Суперлиге Србије. Изабраници Дејана Станковића су на доста тешком терену показали карактер и након преокрета дошли до врло важна три бода у борби за титулу. Најрасположенији у редовима наше екипе били су Охи Омојуанфо и Милан Павков који су погађали. 

 

Металац – Црвена звезда 1:2 (1:1)

Стадион: „ФК Металац“, Горњи Милановац.

Гледалаца: 4300.

Судија: Новак Симовић.

Стрелци: Цветковић у 32. за Металац, а Охи у 45. и Павков у 57. минуту за Црвену звезду.

Жути картони: Стојић, Фићовић, Марковић, Милићевић, Престиж (Металац), Пићини, Канга, Саного (Црвена звезда).

Металац: Марковић, Стојић, Фићовић (од 62. Стојановић), Цветковић ( од 74. Мандић), Крајишник, Антонијевић (од 62. Ступаревић), Чађеновић (од 89. Грбовић), Бачкуља (од 89. Николић), Милићевић, Влалукин, Престиж.

Резерве: Премовић, Масларевић, Николић, Мандић, Ђурић, Грбовић, Стојановић, Ступаревић, Луковић.

Црвена звезда: Борјан, Пићини, Ераковић, Драговић, Родић (од 60. Гајић), Саного, Канга, Иванић (од 79. Панков), Бен (од 46. Павков), Катаи, Охи (од 69. Срнић).

Резерве: Гордић, Гајић, Панков, Ђурић, Крстичић, Станковић, Срнић, Мотика, Радуловић, Живковић, Павков.

Меч је кренуо у врло високом интензитету, а изабраници Дејана Станковића су кроз пас игру настојали да створе озбиљнију прилику за гол. Прва шанса виђена је у деветом минуту, када се у прилици нашао Охи. Иванић је сјајно послао пас у простор за Бена, који је добро истрчао контру, али је изгубио равнотежу на ивици казненог простора. Лопта се одбила управо до Охија, који је изборио позицију и са око десет метара снажно гађао у први угао, међутим голман домаћих је крајњим напорима успео да скрене лопту у корнер. Пет минута касније виђено је ново узбуђење пред голом домаћих. Након доброг напада, Канга је сјајно центрирао на другу стативу где се усамљен нашао Иванић, који је из незгодне позиције шутирао у први угао, али је чувар мреже домаћих поново интервенисао и спречио промену резултата.

Црвено-бели су наставили са притиском, па је тако у 26. минуту виђена нова прилика. Иванић је показао борбеност и брзину, и сјајно прошао по левом боку и центрирао у само „срце“ шеснаестерца, где је први до лопте стигао Канга, који је из прве „опалио“ у леву страну, али је лопта прозујала поред леве стативе. У 32. минуту, домаћи су стигли до вођства, након што се у стрелце уписао Цветковић. И након примљеног гола, наши фудбалери су наставили да атакују на гол противника, па је тако у 40. минуту виђено ново узбуђење. После гужве у казненом простору, до лопте је стигао Катаи, који је након пријема „избио“ пред гол и лоб ударцем покушао да затресе мрежу из доста незгодне позиције, међутим лопта је завршила преко гола.

Ново узбуђење виђено је у 44. минуту. Иванић је сјајно пробио, ушао у средину, и послао пас до Бена, који је снажно шутирао, али је његов ударац изблокиран. Неколико секунди касније, у прилици се нашао и Пићини. Сјајно се Италијан снашао на десном боку, ушао у казнени простор, изборио позицију и „испалио пројектил“ у пречку. Минут касније, наши првотимци су стигли до заслуженог изједначења. Катаи се одлично снашао на левој страни и након дриблинга центрирао на петерац, где је највиши у скоку био Охи Омојуанфо, који је фантастично гађао главом у други угао и поравнао резултат пред одлазак на паузу.

Друго полувреме је почело у истом ритму, па је тако прва прилика виђена већ у 47. минуту. Након доброг напада, Катаи је на десној ивици казненог простора сјајно заломио свог „чувара“, изборио позицију и гађао у ближи угао, али је Марковић то успео да одбрани. Четири минута касније, виђена је још једна шанса пред голом домаћих. Након комбинације са Пићинијем на десној страни, Канга је добро центрирао на другу стативу, где се најбоље снашао Охи, који је добро скочио и шутирао главом у ближи угао, међутим, лопта је прошла близу десне стативе.

Притисак наших фудбалера исплатио се у 57. минуту. Иванић је након брзог контра напада сјајно „избацио“ Павкова пред гол, а снажном нападачу није било тешко да у ситуацији „један на један“ савлада голмана домаћих за потпуни преокрет и заслужено вођство црвено-белих. Ново узбуђење виђено је у 67. минуту. Након сјајног контра напада, Катаи је проиграо Павкова, који је одлично реаговао у петерцу и по други пут савладао Марковића, али је помоћни арбитар сигнализирао недозвољену у позицију, те се гол није признао.

У наставку игре су наставили да прете фудбалери нашег тима кроз конструктивну пас игру, док су гости тражили шансу кроз прекиде. Ипак, до краја меча, није било опаснијих прилика на обе стране, а Црвена звезда је освојила три бода и избила на прво место табеле Суперлиге Србије. Могао је и Канга да се упише у стрелце у надокнади времена, након што је снажно “опалио” са дистанце, али је Марковић одбранио његов шут, након чега је главни арбитар убрзо свирао крај меча.

Извор: ФКЦЗ, званичан сајт

Све вести можете коментарисати и на нашем ФОРУМ

Додајте коментар

Кликните да бисте објавили коментар

Скочи на траку са алаткама