Фудбал Фудбал/Најава утакмица

Станковић: Имамо снаге да наметнемо наш ритам

Црвена звезда сутра од 15 часова и 55 минута гостује Металцу у оквиру 27. кола Суперлиге Србије, а шеф стручног штаба нашег тима Дејан Станковић изнео је очекивања пред предстојећи меч.

– Нико од играча није тражио одмор, момци су спремни и добро изгледају. Истрошили су се, али је то све регулисано. Добро смо одморили и добро смо спремили утакмицу, тако да нема изостанака на нашу срећу. Нема разлога да одмарамо Борјана, спреман је. Био је мало прехлађен, али ништа страшно. Тако да је Борјан на голу сутра сигурно – почео је Станковић.

Наш стручни штаб је темељно скаутирао тим Металца, а млади тренер истиче да наш клуб има императив победе у наредном сусрету у домаћем шампионату.

– Увек је добро када из прве две шансе постигнеш гол, “сломиш” отпор противника одмах на почетку, али утакмица траје 90 минута. Имамо снаге да наметнемо наш ритам, изаћи ћемо најјаче што можемо, да ли ће то бити у 15, 25 или 17 минуту, битно нам је задржимо однос који смо имали у претходних пар утакмица, тај ритам, и да се “кући” вратимо са три бода. Сигурно да је Ступаревић највећа претња, неко ко има искуства, добар шпиц, талентован, како он тако и екипа Металца цела. Борба за опстанак је код њих, тако су им бодови веома важни. Гледаћемо да анулирамо све њихове добре стране.

Осврнуо се Станковић и на претходни меч нашег тима који смо одиграли у осмини финала Лиге Европе против Ренџерса.

– Сигурно кад гледамо резултат то су тешки порази, али коментаришем само Црвену звезду. Ко је гледао утакмицу могао је да види, можда смо требали да изгубимо, али не тим резултатом по приказаној игри и тиме како смо се борили. Заслужили смо барем један или два гола. Сада размишљамо о првенству, када завршимо Металац имаћемо три дана да спремимо утакмицу. Надам се да ћемо бити прави, као што смо били у првом мечу, да исправимо грешке које се тичу прекида за и против. То је једино о чему смо причали и дамо више значаја него што смо дали. Мислим да је после пута када смо стигли у пет ујутру из Глазгова, померање за један дан добро дошло нашој екипи. Захвалио бих се свима који су изашли у сусрет, иза нас је путовање, утакмица, стрес, померили смо за један дан, ништа страшно.

Разменио је неколико речи Дејан Станковић са шефом стручног штаба домаће екипе Ђованијем ван Бронкхорстом, после прве утакмице одигране у Глазгову.

– Причао сам са њим после утакмице, сам је рекао да када неко само погледа резултат 3:0 је велика победа за њих. Ако је неко одгледао утакмицу, видео је да је то био само један егал меч, квалитетан и чврст са доста шанси. Видимо се за седам дана да одиграмо друго полувреме.

Истиче млади тренер да уз поновљен приступ из првог меча и пун стадион Звезда има право да се нада позитивном резултату и проласку у наредну фазу такмичења.

– Пред пуним стадионом, то је оно што сам изјавио у Шкотској, овога пута бих баш волео да им покажемо како то “грми” и како је тешко играти код нас. Верујем да ће стадион бити пун, а то мења доста ствари. Увек сам понављао да је Звездин навијач дванаести играч на терену стопостотно и од тога не одустајемо. 3:0 је велики резултат, али ми смо тамо успели да постигнемо три гола, промашимо пенал и имамо две до три заиста добре шансе. Дали су нам нешто, попустили пред нашим налетима. Глупо би било да спустимо гард, предамо се унапред, то сигурно нећемо урадити. Уз помоћ пуног стадиона све је могуће. Видели сте и сами, јесте био пораз. Да се не понављам сада 50 пута. Игром смо задовољни, али нисмо ситницама. Прекид, промашен пенал, слабо извођење прекида то су ситнице техничке природе које могу да се поправе. Можемо то да исправимо, нисам незадовољан и нисмо клонули духом, напротив.

Шеф стручног штаба нешег клуба није желео да коментарише изјаву председника Металца.

– Не могу да коментаришем изјаве председника неког клуба, уз дужно поштовање причам само о мојим играчима.

Након што је Катаи промашио пенал у Глазгову, центарфор нашег тима према речима Дејана Станковића ће преузети одговорност извођења најстрожије казне.

– Сигурно ће сада Охи шутирати пенале, то је озбиљна “бољка” ако је пенал 50 посто, онда замислите који су то статистички проблеми. Надам се да ће у будућности наши играчи бити мирнији. Треба мирно на дођу на лопту и да дају гол, тако да ће Охи сада вероватно шутирати пенале – закључио је Станковић.

Извор: ФКЦЗ, званичан сајт

Све вести можете коментарисати и на нашем ФОРУМ

Додајте коментар

Кликните да бисте објавили коментар

Скочи на траку са алаткама